אספרגוס ברוטב הולנדז
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חבילת אספרגוס בינונים בקוטר אצבע
- רוטב הולנדז (ראה מתכון מצורף)
- חמאה
אופן ההכנה
- 1. חותכים את האספרגוס לאורך של כ-20 ס"מ וקולפים בעזרת קולפן ירקות בעדינות את חלקו הירוק והקשיח.
- 2. מבשלים במי מלח רותחים ללא מכסה כ-6 דקות עד שהאספרגוס רך (אל דנטה) ומוציאים לקערת מי קרח לעצור את הבישול.
- 3. מחממים מחבת כבדה, ממיסים מעט חמאה, מוסיפים את האספרגוס ומגלגלים בחמאה. מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים מעל את רוטב ההולנדז החם ומגישים.