רוטב הולנדז
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 שאלוט קצוצים דק
- 1 חבילת עירית קצוצה
- 2 כוסות יין לבן
- 8 חלמונים
- 6 כפות מים
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- כף חמאה
אופן ההכנה
- 1. בסיר בישול מצמצמים את היין הלבן והשאלוט עד שכל נוזלי היין מתאדים.
- 2. מוסיפים את המים, החלמונים והעירית ומבשלים עוד מספר דקות.
- מעבירים לקערה ומקציפים לקצף תפוח ויציב.
- 3. מקציפים בנפרד את השמנת המתוקה. מערבבים עם תערובת החלמונים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.