- 1. מכינים את הכרישה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 2. בסיר מביאים לרתיחה את היין כ-2 דקות ומוסיפים את יתר המרכיבים, מבשלים כ-5 דקות נוספות.
-
- 3. מניחים את הכרישה בתבנית ויוצקים את הנוזלים. מכסים ומכניסים לתנור למשך 45 דקות. מצננים.
-
- 4. מפרקים בעדינות את הכרישה מהחלק הפנימי ע"י דחיפה עם האצבע כך שנשארת לנו מעטפת פנימית של שתי שכבות (החלק הפנימי יחד עם נוזלי התחמיץ מהווים סלט קר נפלא בפני עצמם).
-
- 5. מוס: מניחים את המיכל והסכין של מעבד מזון במקרר לשעה. מניחים את נתחי הלוקוס עם קורט מלח ומעבדים כדקה למחית, מזלפים את השמנת באיטיות אל תוך מסת הדג תוך כדי פעולת המכשיר ומעבדים כדקה נוספת עד לקבלת מסה קרמית הומוגנית.
-
- 6. מעבירים את המוס בנפה דקה (כמו של קמח), מתבלים בטימין ובמלח, מעבירים לשק זילוף (רצוי חד פעמי) ושומרים להגשה.
-
- 7. קרם אספרגוס: מאדים את הכרישה עם החמאה כ-5 דקות עד לשקיפות. מעבירים לבלנדר יחד עם האספרגוס, מי ההשרייה של המורל (שומרים את הפטריות) ומעט מלח ומעבדים היטב לקבלת קרם הומוגני. מסננים ושומרים בקירור להגשה.
-
- 8. לטוויל תפוחי אדמה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 9. קורצים את פרוסות תפוחי האדמה לצורה הרצוייה. מניחים את הפרוסות הקרוצות של תפוחי האדמה על תבנית אפייה עם נייר אפייה משומן מעט ומניחים מעל נייר נוסף ומגש נוסף ומכניסים לתנור למשך 10 דקות עד להזהבה. מצננים ושומרים באיחסון במקום יבש.
-
- 10. להגשה: בעזרת שק הזילוף ממלאים כל צינור כרישה במילוי מוס הלוקוס.
-
- 11. מניחים על סיר מים רותחים כלי לאידוי (נפה או מסננת גדולה או סיר קוסקוס) עם נייר אפייה. מאדים את הקנלוני כ-4 דקות עד להתגבשות החלבון.
-
- 12. במקביל מחממים מעט את קרם האספרגוס ומניחים במרכז כל צלחת הגשה. ממיסים את החמאה עם פטריות המורל ומעט מלח, מעבירים לרגע את הקנלוני אל מחבת החמאה ומעבירים אל צלחות ההגשה יחד עם הפטריות.
-
- 13. מניחים את פרוסות הבוטרגו והעלים הירוקים, מניחים את טוויל תפוחי האדמה ומגישים.