קבב כרישה ובורגול
עומר מילר, שף מסעדת "חדר האוכל"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 8 כרישות גדולות
- 2 תפוחי אדמה מבושלים
- 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 100 גרם גבינת פטה מפוררת
- 100 גרם שקדים קלויים וקצוצים
- 1 בצל קצוץ
- 3 שיני שום כתושות
- ¾ כוס בורגול דק מושרה במים
- ½ כוס נענע קצוצה
- ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 ביצים
- 1 כוס פירורי לחם
- 1/2 כוס שומשום לבן
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
- 1. מכינים את תערובת הקבב: מבשלים את הכרישה במים רותחים עשר דקות. סוחטים היטב וקוצצים.
- 2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומאחדים לתערובת. אם היא דביקה מוסיפים מעט פירורי לחם, אם יבשה מוסיפים עוד ביצה. משהים את התערובת במקרר כחצי שעה.
- 3. מצפים את הקציצות בפירורי לחם ושומשום לבן.
- 4. יוצרים קציצות, מניחים במחבת חמה עם שמן זית וצולים 3 דקות מכל צד.