קבב ריקוטה ברוטב יוגורט
מתכון של יניב פרטוש לכבוד פסטיבל התבלין
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 חבילות גבינת ריקוטה (מומלץ ריקוטה "גד")
- צרור עלי מרוה אננס
- צרור עלי נענע
- 2-3 גבעולי טרגון
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 ביצה
- מלח
- פלפל לבן
- מעט קמח לקימוח
- שמן לטיגון חצי עמוק
- צרור גדול של עלי מיזונה להגשה (לא חובה)
- לרוטב:
- 1 כוס יוגורט עזים (מומלץ יוגורט עזים "גד")
- 1/4 כוס טחינה גולמית
- 2 כפות זעתר טרי
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל חומרי הקבב, יוצרים קבבים קטנים ומקמחים קלות.
- 2. מטגנים בשמן חם חצי עמוק כ-2 דקות מכל צד, מוציאים לנייר סופג. במקביל מערבבים את כל חומרי הרוטב טועמים ומשפרים טעם.
- 3. לפני ההגשה מסדרים את "הקבבים" על מצע של עלי מיזונה טריים ומגישים בליווי רוטב היוגורט.