פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      גלילות חצילים וגבינת שמנת

      מנה ראשונה נפלאה וקלה להכנה של חצילים במילוי גבינת שמנת

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אלי שרם הפקות

      מצרכים

      • ל-4 מנות
      • 1 חציל גדול (או 2 קטנים)
      • 5 כפות שמן זית
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • 3 גבעולי תימין
      • למלית:
      • 1 גבינת שמנת 23.5 אחוז עם תבלינים ועשבי תיבול
      • לסלסה:
      • 4 עגבניות קצוצות או מרוסקות
      • 2 כפות שמן זית
      • 2 שיני שום כתושות
      • 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ (לא חובה)
      • 1/2 כפית אורגנו
      • מלח ופלפל שחור

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
      • 2. פורסים את החציל לפרוסות אורך בעובי 1 ס"מ, מניחים אותן בתבנית עם נייר אפיה ומברישים בשמן זית.
      • מתבלים במלח, פלפל ותימין.
      • 3. אופים את פרוסות החציל 20-25 דקות או עד לריכוך והזהבה. מצננים.
      • 4. בינתיים מערבבים את חומרי הסלסה.
      • 5. ממלאים את פרוסות החציל: מעבירים את הגבינה לשקית זילוף, מזלפים גבינה לרוחב הפרוסה בחלק הצר שלה ומגלגלים עד הסוף. מניחים בכלי הגשה ומכינים כך את כל הגלילות.
      • 6. מגישים בטמפ' החדר לצד הסלסה.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -