גלילות חצילים וגבינת שמנת
מנה ראשונה נפלאה וקלה להכנה של חצילים במילוי גבינת שמנת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות
- 1 חציל גדול (או 2 קטנים)
- 5 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 3 גבעולי תימין
- למלית:
- 1 גבינת שמנת 23.5 אחוז עם תבלינים ועשבי תיבול
- לסלסה:
- 4 עגבניות קצוצות או מרוסקות
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ (לא חובה)
- 1/2 כפית אורגנו
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. פורסים את החציל לפרוסות אורך בעובי 1 ס"מ, מניחים אותן בתבנית עם נייר אפיה ומברישים בשמן זית.
- מתבלים במלח, פלפל ותימין.
- 3. אופים את פרוסות החציל 20-25 דקות או עד לריכוך והזהבה. מצננים.
- 4. בינתיים מערבבים את חומרי הסלסה.
- 5. ממלאים את פרוסות החציל: מעבירים את הגבינה לשקית זילוף, מזלפים גבינה לרוחב הפרוסה בחלק הצר שלה ומגלגלים עד הסוף. מניחים בכלי הגשה ומכינים כך את כל הגלילות.
- 6. מגישים בטמפ' החדר לצד הסלסה.