וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פום אמריקן ממולא בגבינה

הפום אמריקן הוא תפוח אדמה, הממולא בכל טוב. במתכון שמביא דוד ולדמן דוחסים לתוכו גבינת קשקבל, ולא פחות חשוב - חמאה מתובלת בשום ושמיר.

מתכון מאת: דוד ולדמן, מערכת וואלה

פום אמריקן מסעדת סירין.
פום אמריקן מסעדת סירין

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 4 תפוחי אדמה בגודל בינוני-גדול
  • 150 גרם גבינת קשקבל או גלעד מגוררות
  • 2 כפיות חמאה מתובלת (למשל חמאת שום-שמיר), או 4 כפות שמנת חמוצה
  • מלח ופלפל
  • נייר כסף

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את תפוחי האדמה היטב. מייבשים ועוטפים בנייר כסף. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לאפייה של כ-60 דקות, עד שהם מתרככים. מוצאים לצנן מעט (זהירות, זה לוהט).
  • 2. חוצים את תפוחי האדמה, אבל לא עד הסוף. מוציאים בזהירות את תוכנם של תפוחי האדמה, ומעבירים לקערה. את תפוחי האדמה הריקים מניחים בצד.
  • 3. מוסיפים לקערת תפוחי האדמה את הגבינה, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים וממלאים מחדש את תפוחי האדמה שהנחנו בצד.
  • 4. מכניסים את תפוחי האדמה הממולאים לתנור, ל-10 דקות נוספות של אפייה.
  • 5. להגשה: פותחים את תפוחי האדמה, ושמים במרכזם חצי כפית חמאה מתובלת, או כף שמנת חמוצה. מגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully