תפוח אדמה אפוי עם קרם שמיר וחזרת
מתכון של אורן לוקסנבורג, מסעדת רוטשילד'ס קיטשן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 תפוחי אדמה עם קליפה אדומה שטופים, חתוכים לקוביות
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף מלח גס
- 1/2 כף פלפל שחור גרוס
- קרם שמיר וחזרת:
- 1 צרור שמיר (100 גרם)
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1 מיכל שמנת חמוצה 9%
- 3 ס"מ של שורש חזרת טרי חתוך גס
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר לבן
- לקישוט:
- 1 כף עירית קצוצה
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל- 200 מעלות, מערבבים את תפוחי האדמה בקערה עם השמן המלח והפלפל, מעבירים למגש אפייה ואופים כ-50 דקות עד שעה.
- 2. מקפידים כל 10 דקות לערבב את תפוחי האדמה כדי שהאפייה תהיה אחידה.
- 3. לשדרוג: טוחנים את כל מרכיבי הקרם בבלנדר עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- 4. כשתפוחי האדמה אפויים ופריכים מגישים אותם על הרוטב הקר ומקשטים עם העירית הקצוצה.
- (אפשר לשדרג את תפוחי האדמה בזמן האפייה אם מערבבים אותם לפני האפייה עם תבלינים למשל: אבקת קארי וזרעי כוסברה או אבקת בצל יבש ופפריקה מעושנת)