וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תפוח אדמה אפוי עם קרם שמיר וחזרת

מתכון של אורן לוקסנבורג, מסעדת רוטשילד'ס קיטשן

מתכון מאת: אורן לוקסנבורג, מערכת וואלה

תפוחי אדמה עם קרם שמיר וחזרת. דנה מאירזון
תפוחי אדמה עם קרם שמיר וחזרת

מצרכים למתכון

  • 6 תפוחי אדמה עם קליפה אדומה שטופים, חתוכים לקוביות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף מלח גס
  • 1/2 כף פלפל שחור גרוס
  • קרם שמיר וחזרת:
  • 1 צרור שמיר (100 גרם)
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1 מיכל שמנת חמוצה 9%
  • 3 ס"מ של שורש חזרת טרי חתוך גס
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר לבן
  • לקישוט:
  • 1 כף עירית קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל- 200 מעלות, מערבבים את תפוחי האדמה בקערה עם השמן המלח והפלפל, מעבירים למגש אפייה ואופים כ-50 דקות עד שעה.
  • 2. מקפידים כל 10 דקות לערבב את תפוחי האדמה כדי שהאפייה תהיה אחידה.
  • 3. לשדרוג: טוחנים את כל מרכיבי הקרם בבלנדר עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 4. כשתפוחי האדמה אפויים ופריכים מגישים אותם על הרוטב הקר ומקשטים עם העירית הקצוצה.
  • (אפשר לשדרג את תפוחי האדמה בזמן האפייה אם מערבבים אותם לפני האפייה עם תבלינים – למשל: אבקת קארי וזרעי כוסברה או אבקת בצל יבש ופפריקה מעושנת)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully