- 1. מחממים תנור לחום גבוה 250 מעלות, מקלפים את הסלקים ומערבבים אותם בקערה עם השמן והתבלינים.
-
- 2. עוטפים כל סלק בנפרד בנייר כסף ואופים במשך כשעה עד שעה ורבע עד שהסלקים רכים.
-
- 3. מוציאים מהתנור, מקררים לגמרי וחותכים את הסלקים לרבעים.
-
- 4. מערבבים את הסלקים בקערת ערבוב עם שמן זית, מיץ לימון, ודבש.
-
- 5. מערבבים את השמנת החמוצה עם המלח, מניחים בתחתית צלחות ההגשה.
-
- 6. מסדרים את הסלקים על גבי השמנת החמוצה ומקשטים בבצל ירוק.
-
- (אם רוצים לגוון אפשר להגיש עם הסלקים הצלויים גם גזרים פרוסים שנצלו בחום גבוה עד שהתרככו, שומר, שורש פטרוזיליה או לפת, למעשה את כל ירקות השורש אותם אפשר לצלות בתנור באותה דרך. במקום שמנת חמוצה אפשר להגיש יוגורט צאן, או קרם של רוקפור, מיונז ושמנת חמוצה שגם יעשה עבודה מצויינת עם הסלק)