- 1. חותכים את הירקות לחתיכות בגודל זהה של כ-2 ס"מ.
-
- 2. מרתיחים סיר גדול עם מים וכף אחת של מלח ומכינים בצד קערה עם מי קרח.
-
- 3. כשהמים רותחים מכינים את הירקות בנפרד כל ירק וזמן הבישול שלו, כשהירק מוכן מעבירים לקערת מי הקרח על מנת לעצור את הבישול.
-
- 4. את האספרגוס חולטים דקה אחת, את השעועית הרחבה והירוקה 3 דקות, את הזוקיני 4 דקות. מסננים את הירקות ממי הקרח.
-
- 5. לשידרוג: מטגנים את שיני השום בשמן הזית במחבת
- מוסיפים את הירקות הירוקים ואת המלח ומקפיצים בשמן במשך כדקה.
-
- 6. מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים. מורידים מהאש ומגישים מיד.
-
- (אפשר להחליף את הירקות הירוקים בירקות עונתיים אחרים, אפונת שלג, אפונת גינה ירוקה, ברוקולי, כרוב ניצנים או כל מה שמוצאים בשוק, חולטים את הירקות במים הרותחים עד שהם מתרככים אך עדיין נשארים פריכים ומעבירים למי הקרח. ואת גרידת הלימון אפשר להחליף בגרידת תפוז, זעתר וצ'ילי או כמון ופפריקה אדומה)