אורז לבן עם אגוזים וחומוס
לא יודעים מה להכין בימי פסח נטולי הגלוטן? אורן לוקסנבורג ממסעדת רוטשילד'ס קיטשן מספק מתכון נהדר ופשוט לארוחה כשרה וטעימה. מי צריך לחם?
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות אורז ארוך (כגון בסמטי / יסמין)
- 3 כוסות מים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- לשדרוג:
- 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
- 1 כוס עלי כוסברה קצוצים גס
- 2 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
- 2 כפות פיסטוקים קצוצים גס
- 1 כף צנוברים
- גרידה מלימון אחד
אופן ההכנה
- 1. בסיר קטן מחממים את שמן הזית, מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה עד שהאורז הופך שקוף.
- 2. מוסיפים את המלח ואת המים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על האש הכי נמוכה במשך 17 דקות.
- 3. מערבבים את כל המרכיבים של "שדרוג האורז" אל האורז החם, משאירים מכוסה (לא על האש) למשך 5 דקות ומגישים.
- 4. אפשר לגוון עם סוגי האגוזים ולהחליף לאיזה אגוזים שרוצים, ואפשר להחליף את הכוסברה בנענע, פטרוזיליה, טרגון, זעתר, שילוב של חלקם או כולם.