מתכונים חמים

אורז לבן עם אגוזים וחומוס

לא יודעים מה להכין בימי פסח נטולי הגלוטן? אורן לוקסנבורג ממסעדת רוטשילד'ס קיטשן מספק מתכון נהדר ופשוט לארוחה כשרה וטעימה. מי צריך לחם?

מתכון מאת: אורן לוקסנבורג, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

אורז לבן עם אגוזים, חומוס וכוסברה (צילום: דנה מאירזון)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 2 כוסות אורז ארוך (כגון – בסמטי / יסמין)
  • 3 כוסות מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • לשדרוג:
  • 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
  • 1 כוס עלי כוסברה קצוצים גס
  • 2 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
  • 2 כפות פיסטוקים קצוצים גס
  • 1 כף צנוברים
  • גרידה מלימון אחד
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר קטן מחממים את שמן הזית, מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה עד שהאורז הופך שקוף.
  • 2. מוסיפים את המלח ואת המים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על האש הכי נמוכה במשך 17 דקות.
  • 3. מערבבים את כל המרכיבים של "שדרוג האורז" אל האורז החם, משאירים מכוסה (לא על האש) למשך 5 דקות ומגישים.
  • 4. אפשר לגוון עם סוגי האגוזים ולהחליף לאיזה אגוזים שרוצים, ואפשר להחליף את הכוסברה בנענע, פטרוזיליה, טרגון, זעתר, שילוב של חלקם או כולם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully