אורז לבן עם אגוזים וחומוס

לא יודעים מה להכין בימי פסח נטולי הגלוטן? אורן לוקסנבורג ממסעדת רוטשילד'ס קיטשן מספק מתכון נהדר ופשוט לארוחה כשרה וטעימה. מי צריך לחם?

מתכון מאת: אורן לוקסנבורג, מערכת וואלה!
אורז לבן עם אגוזים, חומוס וכוסברה. דנה מאירזון
אורז לבן עם אגוזים, חומוס וכוסברה

מצרכים

  • 2 כוסות אורז ארוך (כגון – בסמטי / יסמין)
  • 3 כוסות מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • לשדרוג:
  • 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
  • 1 כוס עלי כוסברה קצוצים גס
  • 2 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
  • 2 כפות פיסטוקים קצוצים גס
  • 1 כף צנוברים
  • גרידה מלימון אחד

אופן ההכנה

  • 1. בסיר קטן מחממים את שמן הזית, מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה עד שהאורז הופך שקוף.
  • 2. מוסיפים את המלח ואת המים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על האש הכי נמוכה במשך 17 דקות.
  • 3. מערבבים את כל המרכיבים של "שדרוג האורז" אל האורז החם, משאירים מכוסה (לא על האש) למשך 5 דקות ומגישים.
  • 4. אפשר לגוון עם סוגי האגוזים ולהחליף לאיזה אגוזים שרוצים, ואפשר להחליף את הכוסברה בנענע, פטרוזיליה, טרגון, זעתר, שילוב של חלקם או כולם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully