וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אורז פרסי עם מש

מתכון של ברכה ממן לאורז הפרסי הקלאסי עם שכבת התהדיג המפורסמת בתוספת שעועית מש

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, מערכת וואלה

אורז פרסי עם מש. דרור עינב,
אורז פרסי עם מש/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • לשלב ראשון:
  • 1 כוס שעועית מש מושרת לילה
  • 2 כוסות אורז
  • 1/2 2 ליטר מים
  • 2 כפות מלח
  • 1 כף זרעי כמון
  • לשלב שני:
  • 2 תפוחי אדמה מקולפים ופרוסים עבה
  • 1 כוס מים
  • 1/4 כוס + 2 כפות שמן

אופן ההכנה

  • 1. שלב ראשון: מרתיחים בסיר 1/2 2 ליטר מים עם 2 כפות מלח. כשהמים רותחים מוסיפים את האורז והמש ומביאים שוב לרתיחה. ממשיכים לבשל עוד 8-10 דקות ובוחשים מדי פעם כדי למנוע הדבקות של האורז לתחתית.
  • 2. מסננים את האורז והמש מהמים ומוסיפים את הכמון.
  • 3. שלב שני: מחממים 2 כפות שמן בסיר שיכיל את כל כמות האורז וכשהשמן חם מסדרים בתחתית את פרוסות תפוח האדמה.
  • 4. שופכים את האורז עם המש והכמון על פרוסות תפוחי אדמה, מוסיפים כוס מים רותחים ו-1/4 כוס שמן בצורה אחידה על האורז, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ-35-45 דקות
  • (אם האורז או המש לא התרככו, מוסיפים עוד 1/2 עוד כוס מים רותחים וממשיכים לבשל עוד כמה דקות עד שהמים נעלמים לחלוטין).
  • 5. מסירים את הסיר מהאש, מניחים לדקה מעל מגבת או מטלית לחה (זה יעזור לשחרר את תחתית הסיר), משחררים מעט את הדפנות עם מרית או תרווד והופכים על צלחת הגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully