- 1. שלב ראשון: מרתיחים בסיר 1/2 2 ליטר מים עם 2 כפות מלח. כשהמים רותחים מוסיפים את האורז והמש ומביאים שוב לרתיחה. ממשיכים לבשל עוד 8-10 דקות ובוחשים מדי פעם כדי למנוע הדבקות של האורז לתחתית.
-
- 2. מסננים את האורז והמש מהמים ומוסיפים את הכמון.
-
- 3. שלב שני: מחממים 2 כפות שמן בסיר שיכיל את כל כמות האורז וכשהשמן חם מסדרים בתחתית את פרוסות תפוח האדמה.
-
- 4. שופכים את האורז עם המש והכמון על פרוסות תפוחי אדמה, מוסיפים כוס מים רותחים ו-1/4 כוס שמן בצורה אחידה על האורז, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ-35-45 דקות
- (אם האורז או המש לא התרככו, מוסיפים עוד 1/2 עוד כוס מים רותחים וממשיכים לבשל עוד כמה דקות עד שהמים נעלמים לחלוטין).
-
- 5. מסירים את הסיר מהאש, מניחים לדקה מעל מגבת או מטלית לחה (זה יעזור לשחרר את תחתית הסיר), משחררים מעט את הדפנות עם מרית או תרווד והופכים על צלחת הגשה.