אורז עם ירקות צבעוניים בתנור
אורלי פלאי מאחדת כוחות בין אורז לירקות עסיסיים בתנור, כך שמתקבלת מנה צבעונית של אורז שספג אליו ים של טעמים מנוזלי הירקות עם קראסט זהוב מלמעלה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות
- 1 בטטה קלופה ופרוסה
- 2 דלעות ערמונים פרוסות (עם הקליפה, היא נפרדת בקלות אחרי האפייה)
- 3 קישואים חתוכים לארבע, לאורך
- חופן פטריות שמפיניון חצויות
- 1 בצל חתוך לשישיות
- 2 כפות שמן זית
- צרור קטן של תימין
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 2 כוסות אורז מבושל (לא משנה מאיזה סוג: בסמטי, פרסי, מלא עגול או אדום)
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
- 2. מסדרים את הירקות בתבנית עם נייר אפייה. מזלפים שמן זית, מפזרים תימין, מלח ופלפל ושולחים לאפייה של חצי שעה או עד שכל הירקות זהובים ורכים. לא מכבים את התנור.
- 3. מוסיפים את האורז המבושל ישירות לתבנית, מערבבים אותו עם הירקות וממשיכים לאפות עוד רבע שעה נוספת, עד שהגרגרים מזהיבים ונעשים קצת פריכים, כמו בפאייה.