אורז פרסי עשיר ומתובל

מה עושה אורז ליותר פרסי מאורזים אחרים? הירוקים. שף אמיר קרונברג מחבר בין שלל עשבי תיבול ירוקים לבין אורז ויוצר שילוב ארומטי ועשיר בטעמים.

מתכון מאת: אמיר קרונברג, מערכת וואלה!
(צילום: הפקה,בימוי וצילום: Prima films מיכאל גלעדי)

מצרכים

  • 2 כוסות אורז פרסי
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 5 שיני שום שלמים
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ
  • 2 כוסות פול ירוק מופשר
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 2 כפיות מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • כף זרעי כוסברה
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 כוס שקדים לבנים פרוסים וקלויים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר גדול מחממים את השמן, מוסיפים בצל ומטגנים כ-2 דקות, מוסיפים שיני שום ועשבי תיבול קצוצים. מטגנים את האורז בעוד כ-2 דקות.
  • 2. מוסיפים את המים, פול, זרעי כוסברה והתבלינים. מערבבים קלות, מביאים לרתיחה ומבשלים 18 דקות על אש נמוכה.
  • 3. מכבים ומחכים עוד 10 דקות עם סיר סגור.
  • 4. מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.
  • ארוחה משפחתית: אורז ירוק

  • אורז בר ודלורית

  • אורז פראי פרסי

  • פסטה עם בטטה ופרמזן

  • פסטה ב-3 רטבים

  • ריגטוני בחמאת לימון וחלמונים

  • ניוקי טחינה וחצילים שרופים

  • פסטה בקרם אפונה ותרד

  • ניוקי רומאי מסולת

  • פסטה עם חצילים ועגבניות שרי

  • פרפלה עם דלורית צלויה

  • פסטה ים תיכונית

  • ניוקי פריזיאן מבצק רבוך

  • לינגוויני פטריות וחלב קוקוס

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully