אורז פרסי עשיר ומתובל
מה עושה אורז ליותר פרסי מאורזים אחרים? הירוקים. שף אמיר קרונברג מחבר בין שלל עשבי תיבול ירוקים לבין אורז ויוצר שילוב ארומטי ועשיר בטעמים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות אורז פרסי
- 1 בצל סגול קצוץ
- 5 שיני שום שלמים
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס שמיר קצוץ
- 2 כוסות פול ירוק מופשר
- 3 כוסות מים רותחים
- 2 כפיות מלח
- פלפל שחור גרוס
- כף זרעי כוסברה
- 2 כפות שמן
- 1/2 כוס שקדים לבנים פרוסים וקלויים
אופן ההכנה
- 1. בסיר גדול מחממים את השמן, מוסיפים בצל ומטגנים כ-2 דקות, מוסיפים שיני שום ועשבי תיבול קצוצים. מטגנים את האורז בעוד כ-2 דקות.
- 2. מוסיפים את המים, פול, זרעי כוסברה והתבלינים. מערבבים קלות, מביאים לרתיחה ומבשלים 18 דקות על אש נמוכה.
- 3. מכבים ומחכים עוד 10 דקות עם סיר סגור.
- 4. מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.