וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אורז פרסי עשיר ומתובל

מה עושה אורז ליותר פרסי מאורזים אחרים? הירוקים. שף אמיר קרונברג מחבר בין שלל עשבי תיבול ירוקים לבין אורז ויוצר שילוב ארומטי ועשיר בטעמים.

מתכון מאת: אמיר קרונברג, מערכת וואלה

הפקה,בימוי וצילום: Prima films מיכאל גלעדי

מצרכים למתכון

  • 2 כוסות אורז פרסי
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 5 שיני שום שלמים
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ
  • 2 כוסות פול ירוק מופשר
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 2 כפיות מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • כף זרעי כוסברה
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 כוס שקדים לבנים פרוסים וקלויים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר גדול מחממים את השמן, מוסיפים בצל ומטגנים כ-2 דקות, מוסיפים שיני שום ועשבי תיבול קצוצים. מטגנים את האורז בעוד כ-2 דקות.
  • 2. מוסיפים את המים, פול, זרעי כוסברה והתבלינים. מערבבים קלות, מביאים לרתיחה ומבשלים 18 דקות על אש נמוכה.
  • 3. מכבים ומחכים עוד 10 דקות עם סיר סגור.
  • 4. מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.
  • ארוחה משפחתית: אורז ירוק

  • אורז בר ודלורית

  • אורז פראי פרסי

  • סלט פסטה עם בטטה ועדשים

  • רביולי קראנץ'

  • ספגטי ברוטב פלפלים קלויים

  • פסטה בקרם אפונה ותרד

  • ספגטי פרימוורה

  • ניוקי רומאי מסולת

  • לינגוויני פטריות וחלב קוקוס

  • מג'דרה אטריות (חוראג' באסבעו)

  • ריגטוני בחמאת לימון וחלמונים

  • פסטה עם בקר צרוב וצנוברים

  • סיר פתיתים עם ירקות ופרגיות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully