אורז פראי פרסי
אין כמו אורז פרסי, שמביא אל המטבח והסועדים את הניחוח הלימוני, שמתערבב עם הירקרקות של האורז עם עשבי התיבול. וכשמדובר באורז פרא, התוצאה טעימה כפליים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כוס תערובת אורז פראי מוכנה (יש של אדמה או תבואות. תערובת מוכנה של אורז מלא, אדום ופרא)
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 לימון צהוב בעל קליפה דקה, קצוץ לקוביות קטנות (עם הקליפה)
- 1/2 לימון מיובש פרסי (לא חובה)
- 3 גבעולי בצל ירוק פרוס לעיגולים דקיקים
- כוס פטרוזיליה קצוצה
- כוס כוסברה קצוצה
- שן שום קצוצה
- כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- פחות מ-1/4 כפית כורכום
- 1/2 1 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
- 1. משרים את האורז בהרבה מים קרים לשעה או יותר.
- 2. בסיר עם השמן מטגנים את עשבי התיבול, הבצל, הלימון והשום למשך מספר דקות עד התרככות.
- 3. מוסיפים את האורז, התבלינים והלימון הפרסי וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד שתי דקות.
- 4. מוסיפים את המים הרותחים ומכסים במכסה. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים ארבעים דקות, מכוסה.
- 5. משאירים את הסיר סגור לעוד כרבע שעה. מתאפקים עם הרמת המכסה לאחר הצינון.
- 5. מגישים עם טחינה גולמית, זה נפלא יחד.