פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      אורז פראי פרסי

      אין כמו אורז פרסי, שמביא אל המטבח והסועדים את הניחוח הלימוני, שמתערבב עם הירקרקות של האורז עם עשבי התיבול. וכשמדובר באורז פרא, התוצאה טעימה כפליים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אורז פרסי פראי (לימור תירוש)
      אורז פרסי פראי (לימור תירוש)

      מצרכים

      • כוס תערובת אורז פראי מוכנה (יש של אדמה או תבואות. תערובת מוכנה של אורז מלא, אדום ופרא)
      • 2 כפות שמן זית
      • 1/2 לימון צהוב בעל קליפה דקה, קצוץ לקוביות קטנות (עם הקליפה)
      • 1/2 לימון מיובש פרסי (לא חובה)
      • 3 גבעולי בצל ירוק פרוס לעיגולים דקיקים
      • כוס פטרוזיליה קצוצה
      • כוס כוסברה קצוצה
      • שן שום קצוצה
      • כפית מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור
      • פחות מ-1/4 כפית כורכום
      • 1/2 1 כוסות מים רותחים

      אופן ההכנה

      • 1. משרים את האורז בהרבה מים קרים לשעה או יותר.
      • 2. בסיר עם השמן מטגנים את עשבי התיבול, הבצל, הלימון והשום למשך מספר דקות עד התרככות.
      • 3. מוסיפים את האורז, התבלינים והלימון הפרסי וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד שתי דקות.
      • 4. מוסיפים את המים הרותחים ומכסים במכסה. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים ארבעים דקות, מכוסה.
      • 5. משאירים את הסיר סגור לעוד כרבע שעה. מתאפקים עם הרמת המכסה לאחר הצינון.
      • 5. מגישים עם טחינה גולמית, זה נפלא יחד.

      עוד מתכוני תוספות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -