אטריות עם אבוקדו ואצות
המנה היפנית הזו היא תענוג לעיניים, בנוסף לתענוג לחך. האטריות השקופות מקבלות את הגוונים הירוקים של הוואקמה והאבוקדו, והטעם - אגדה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 סועדים:
- 1/2 חבילת אטריות אורז 5 מ"מ (להשיג בסופרים ובחנויות מזון מהמזרח הרחוק)
- 1 אבוקדו בשל
- 100 גרם טופו
- חופן אצות וואקמה (להשיג בחנויות מזון מהמזרח הרחוק ובסופרים אורגניים)
- מיץ לימון, לאבוקדו
- לרוטב:
- רוטב סויה
- שמן זית
- פלפל שחור גרוס
- ג'ינג'ר מגורד
אופן ההכנה
- 1. משרים את האטריות במים רותחים עד לריכוך, מסננים היטב.
- 2. חותכים את הטופו לפרוסות ומקפיצים עד להזהבה.
- 3. מקלפים את האבוקדו וחותכים לרצועות, מטפטפים מיץ לימון למניעת השחרה.
- 4. מערבבים את חומרי הרוטב.
- 5. בכל קערית מניחים אטריות אורז, אבוקדו וטופו, מזלפים רוטב, מפזרים אצות ומגישים מיד.