וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רביולי ריקוטה במרק אבוקדו

מתכון של קייטרינג שקדים באדיבות שמן זית "חלוצה". לכנת בצק הרביולי נדרשת מכונת פסטה.

מתכון מאת: מערכת וואלה!

רביולי ריקוטה (מוטי פישביין - שמן חלוצה). מערכת וואלה!
רביולי ריקוטה (מוטי פישביין - שמן חלוצה)

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-4 מנות:
  • לבצק פסטה לרביולי:
  • 6 ביצים
  • 1/2 ק"ג קמח לבן
  • 2 כפות שמן זית משובח
  • 2-4 כפות מים (לפי הצורך)
  • קורט מלח
  • למילוי גבינת ריקוטה:
  • 2 חב' גבינת ריקוטה (כל חבילה 180 גר')
  • 4 גבעולי אורגנו טריים מופרדים לעלים
  • 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח, פלפל לבן
  • 2 כפות שמן זית משובח
  • למרק האבוקדו:
  • 2 אבוקדו מרוסקים במעבד מזון בתוספת מיץ מלימון אחד
  • 150 מ"ל (3/4 כוס) ציר ירקות
  • 1 תפוח מגורד
  • מלח, פלפל
  • 300 מ"ל (כוס וחצי) רוויון
  • כמה עלי מנטה קצוצים
  • לקישוט:
  • 1 כף שמן זית לכל צלחת מרק
  • מעט מלח גס
  • מעט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • הכנת בצק הרביולי:
  • 1. לשים במיקסר 5 ביצים, קמח, מלח ושמן הזית. מוסיפים מים עד שהבצק רך, חלק ולא דביק.
  • מכסים את הבצק ומניחים לו לנוח כמחצית השעה.
  • הכנת המילוי:
  • 1. קוצצים גס את עלי האורגנו
  • 2. בקערה מערבבים בעזרת כף עץ את כל החומרים ומתבלים במעט מלח, פלפל לבן ושתי כפות שמן זית.
  • הכנת הרביולי:
  • 1. מרדדים את בצק הרביולי במכונת פסטה עד לקבלת עובי בצק דק ביותר.
  • 2. מברישים מחצית העלה בשכבה עדינה מאוד של ביצה טרופה.
  • מניחים בעזרת כפית גבשושיות מילוי על גבי מחצית הבצק המוברשת בביצה. המרחק ביניהן צריך להיות 2 ס"מ.
  • 3. מכסים בעזרת מחצית הבצק היבשה ומהדקים מסביב לגבשושיות.
  • חורצים מסביב בעזרת חורצן עגול ומניחים על תבנית מקומחת למשך 15 דקות.
  • 4. מרתיחים מים, מוסיפים קמצוץ מלח ומכניסים את הרביולי אל המים, אחד אחד ובעדינות.
  • הרביולי מוכנים כשהם צפים על פני המים.
  • הכנת המרק:
  • 1. מביאים לרתיחה בסיר את ציר הירקות.
  • 2. מוסיפים את התפוח המגורר, מחית האבוקדו, והרוויון. מבשלים עד לסף רתיחה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • 3. לסיום, מוסיפים את עלי המנטה הקצוצים.
  • הגשה:
  • 1. מחממים את המרק ומעבירים לקערות הגשה.
  • טובלים את הרביולי במים רותחים למשך חצי דקה, רק לשם חימום.
  • 2. מוציאים מהמים ומניחים במרכז הצלחת.
  • 3. יוצקים כף שמן זית נוספת סביב הרביולי. בוזקים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully