- 1. מחממים תנור ל-250 מעלות.
-
- 2. מכניסים לסיר גדול את הבצל והגזר עם כף של שמן זית ומלח. מכסים ומאדים על אש נמוכה עד שהירקות מתרככים (כ-7-10 דקות). אם יש צורך, ניתן להוסיף כף או שתיים של מים.
-
- 3. כאשר הבצל מתרכך מעט ונהיה שקוף, מוסיפים את גרגרי החומוס המסוננים, עלי הדפנה, הקינמון ועוד קצת מלח ופלפל.
-
- 4. מערבבים היטב ואחרי שתי דקות בישול, מוסיפים את האורז. אני אישית לא טורחת לשטוף אותו אבל ניתן בהחלט.
-
- 5. מערבבים ומוסיפים את המים (אם משתמשים באורז מסוג אחר, כדאי לבדוק את כמות המים המצוינת בהוראות הבישול - כל אורז ואופיו). רצוי להפחית כמה כפות של מים מהכמות המצוינת, מאחר והאורז יקבל נוזלים נוספים מהירקות שאיתו יתבשל.
-
- 6. מביאים את האורז לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנטנה עד שכל המים התאדו והאורז רך. אורז בר לוקח כ-45 דקות.
-
- 7. בינתיים - מערבבים את קוביות הדלורית עם כף אחת של שמן זית ומעט מלח. מעבירים לתבנית שטוחה וצולים בתנור כ-20 דקות או עד אשר היא רכה ומעט זהובה. כדאי לערבב פעם אחת באמצע.
-
- 8. כאשר האורז והדלורית מוכנים, מחממים בסיר קטן את שמן הקנולה. מיד כאשר השמן מתחיל לעשן, מכניסים לתוכו את כל כמות השום הכתוש עם מעט מלח, סוגרים את המכסה, מכבים את האש ומנענעים קלות את הסיר עד ירגעו הרוחות. הסיר יגעש וירעש ויעלה אדים. מניחים על עדן החלון או במרפסת לחמש דקות. השום אמור להיות זהבהב קלות ורך עד מאוד.
-
- 9. לאחר כחמש דקות, מעבירים את הדלורית הצלויה, השום הרך (לא חובה להשתמש בכל השמן שבו הוא שהה) והפטרוזיליה הקצוצה לסיר האורז ומערבבים היטב. בודקים ומתקנים תיבול.
-
- 10. מגישים את אורז הבר והדלורית לשולחן.