פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט אורז צבעוני מלא בהפתעות

      סלט צבעוני של אורז אדום ובסמטי עם כרישה, שקדים והמון עשבי תיבול

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אורז אדום חגיגי עם שקדים וכרישה (נמרוד סונדרס , יח
      אורז אדום חגיגי עם שקדים וכרישה (נמרוד סונדרס , יח"צ)

      מצרכים

      • עבור 6 מנות
      • לכרישה:
      • 3-4 כרישות בגודל בינוני, שטופות היטב, חצויות לאורך וחתוכות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
      • 1/4 כוס שמן זית
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • לאורז האדום:
      • 1 כוס אורז אדום, שטוף היטב ומסונן
      • 3 כוסות מים
      • מעט מלח
      • לאורז הבסמטי:
      • 1 כוס אורז בסמטי, שטוף היטב ומסונן
      • 1/2 1 כוסות מים
      • מעט מלח
      • לסלט:
      • 1 חופן שבבי שקדים (גפרורים) קלויים
      • 1 חופן אוכמניות/חמוציות מיובשות או צימוקים שחורים
      • מיץ מחצי לימון (או יותר)
      • 1 כף חומץ (תפוחים או יין אדום)
      • 3-2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים לטבעות דקיקות
      • 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

      אופן ההכנה

      • 1. האורז האדום: שמים את האורז והמים בסיר ומביאים לרתיחה. מכסים חלקית ומבשלים מעל להבה בינונית 20-25 דקות, עד שהאורז מתבקע ומתרכך. מכבים את האש ומעבירים את האורז למסננת כדי להיפטר מנוזלים עודפים.
      • 2. האורז הבסמטי: שמים את האורז והמים בקערה, ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על הלהבה הכי נמוכה כ-16 דקות. מכסים את הלהבה ולא נוגעים בסיר 20 -40 דקות. מערבבים בעדינות ושומרים בצד.
      • 3. לכרישה: שמים את הכרישה ושמן הזית במחבת. מבשלים מעל להבה בינונית תוך ערבוב מדי פעם עד שהכרישה התרככה מעט ואיבדה מחריפותה, אך עדיין שומרת על צבע ירוק בהיר. מכבים את הלהבה ונותנים לכרישה להתקרר.
      • 4. להרכבת הסלט: שמים את שני סוגי האורז והכרישה (עם השמן בו בושלה) בקערה גדולה. מוסיפים את שאר המצרכים לסלט: שקדים, חמוציות ועשבי תיבול ומתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון וחומץ לפי הטעם. אם רוצים, ניתן להוסיף עוד קצת שמן זית.
      • *ניתן להגיש מיד או להכין יום ואפילו יומיים מראש.
      • אם מכינים מראש, חשוב לטעום ולתקן תיבול לפני ההגשה. כדאי להוציאו מהמקרר שעה מראש, שלא יהיה קר.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -