סלט אורז פרא ופירות יבשים

פצצה בריאותית, צבעונית וטעימה, שגם צמחונים וטבעונים יוכלו לרוות ממנה רוב נחת. ווינגרט תפוזים נותן טוויסט נהדר, ומחבר יחד את כל הטעמים.

מתכון מאת: אביבית פריאל, מערכת וואלה!
מסעדת אזוריה

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 3/4 כוס אורז מלא
  • 3/4 כוס אורז פרא
  • 4 כוסות ציר ירקות או מים מומלחים
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן קלויים וקצוצים
  • 3 כפות בצל ירוק קצוץ
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות כוסברה קצוצה (אופציונלי)
  • 1/3 כוס צימוקי אוכמניות
  • 1/3 כוס משמשים מיובשים חתוכים לרצועות
  • לוויניגרט:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים טרי
  • כף מיץ לימון
  • כף חומץ בלסמי
  • שן שום כתושה
  • כפית שמן שומשום

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את האורז בציר הירקות על אש נמוכה למשך 45 דקות, או עד לריכוך. מסננים ומצננים.
  • 2. מעבירים את האורז לקערה גדולה ומערבבים פנימה את כל שאר מרכיבי הסלט.
  • 3. מערבבים היטב את חומרי הוויניגרט בצנצנת או בשייקר, יוצקים על הסלט ומערבבים היטב.
  • 4. מוסיפים מלח לפי הטעם ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully