סלט אורז פרא ופירות יבשים
פצצה בריאותית, צבעונית וטעימה, שגם צמחונים וטבעונים יוכלו לרוות ממנה רוב נחת. ווינגרט תפוזים נותן טוויסט נהדר, ומחבר יחד את כל הטעמים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 3/4 כוס אורז מלא
- 3/4 כוס אורז פרא
- 4 כוסות ציר ירקות או מים מומלחים
- 1/2 כוס אגוזי פקאן קלויים וקצוצים
- 3 כפות בצל ירוק קצוץ
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 3 כפות כוסברה קצוצה (אופציונלי)
- 1/3 כוס צימוקי אוכמניות
- 1/3 כוס משמשים מיובשים חתוכים לרצועות
- לוויניגרט:
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס מיץ תפוזים טרי
- כף מיץ לימון
- כף חומץ בלסמי
- שן שום כתושה
- כפית שמן שומשום
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את האורז בציר הירקות על אש נמוכה למשך 45 דקות, או עד לריכוך. מסננים ומצננים.
- 2. מעבירים את האורז לקערה גדולה ומערבבים פנימה את כל שאר מרכיבי הסלט.
- 3. מערבבים היטב את חומרי הוויניגרט בצנצנת או בשייקר, יוצקים על הסלט ומערבבים היטב.
- 4. מוסיפים מלח לפי הטעם ומגישים.