סלט תפוזים, אגוזים ועלים ירוקים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 תפוזים מתוקים (מומלץ תפוזי דם)
- 100 גרם תערובת עלי בייבי (או רק רוקט)
- לב חסה מופרד לעלים (העלים הבהירים בלבד)
- ¼ כוז מיץ תפוזים טרי
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ בן יין אדום
- נגיעה של חומץ בלסמי
- ½ כפית דבש
- אגוזי לוז לקישוט
- פלפל שחור גרוס
- מלח
אופן ההכנה
- 1. מפרידים את התפוזים לפלחים ומסירים את הקליפה הלבנה והקרומים. שמים בקערה.
- 2. מוסיפים את העלים הירוקים והאגוזים.
- 3. בצנצנת קטנה מערבבים היטב את מיץ התפוז, השמן, החומץ, הבלסמי, הדבש, המלח והפלפל.
- 4. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות בעזרת הידיים.