סלט לימונים טוניסאי חריף אש
סלט החלימונים של תמי מלכה מתסשל לאיטו בדומה למטבוחה מרוקאית ומוגש עם תחילת ארוחת הסדר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג לימונים בעלי קליפה גסה
- 1/2 ק"ג לבבות ארטישוק פרוסים (לאחר שפורסים יש לשים אותם בקערה עם מים וחומץ על מנת שלא ישחירו)
- 1 ק"ג בצל לבן קלוף ופרוס לחצאי טבעות
- 1/2 חסה קצוצה
- 1 כף אריסה
- 1 כף מלח
- 1/2 כף כורכום
- 1/2 כף פלפל לבן
- 1/4 בקבוק שמן קנולה
אופן ההכנה
- 1. מגרדים את הלימונים בפומפיה על מנת להסיר מעט מהמרירות של הקליפה. לאחר מכן, סוחטים מעט את הלימונים (שומרים את המיץ בצד) וחותכים לקוביות.
- 2. מכניסים לסיר גדול ועמוק את המצרכים בסדר הבא: חסה, בצל, ארטישוק, לימון ולבסוף התבלינים והשמן.