וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות עוף ברוטב לימונים כבושים ועגבניות

מתכון מאת: דניאל זך, מערכת וואלה

קציצות עוף ולימון בטרומפלדור 10.
קציצות עוף ולימון בטרומפלדור 10

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות (כ-30 קציצות קטנות):
  • להכנת הקציצות:
  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 1 בצל מגורר דק
  • 1 תפוח אדמה קטן מגורר דק
  • 3 כפות פירורי לחם (או 2 פרוסות לחם לבן ישן, ללא הקרום, מושרות 5 דקות במים וסחוטות)
  • 1 ביצה טרופה
  • 3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק מאוד
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/4 כפית פלפל לבן גרוס טרי
  • 1 כפית שטוחה בהרט לקציצות (לא חובה)
  • שמן לטיגון
  • להכנת הרוטב:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ לקוביות
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • 3 כפות לימונים כבושים קצוצים
  • 1 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף כורכום
  • 1 כף זרעי כוסברה יבשים, כתושים
  • 1 כפית מלח
  • מעט פלפל לבן גרוס טרי
  • 3 עגבניות קלופות וחתוכות גס
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 ליטר מים
  • לימונים כבושים ביתיים:
  • חומרים:
  • 1 ק"ג לימונים קטנים
  • 1 כף זרעי כוסברה כתושים גס
  • 4 כפות מלח גס
  • 1 כפית פפריקה חריפה או מתוקה
  • מיץ מ-10 לימונים
  • 4 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • הקציצות:
  • 1. מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה, ומשהים במקרר למשך שעה.
  • 2. בידיים רטובות או משומנות יוצרים 30 קציצות קטנות ופחוסות מעט.
  • 3. יוצקים לסיר רחב שמן לטיגון, בגובה של 3 ס"מ, ומחממים על להבה בינונית. מטגנים את הקציצות למשך 5-7 דקות, עד שהן משחימות מכל צדדיהן. מעבירים את הקציצות לקערה מרופדת בנייר סופג, על מנת להיפטר מהשמן העודף.
  • הכנת רוטב:
  • 1. מחממים שמן זית בסיר רחב. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את השום, הלימונים והתבלינים.
  • 2. מערבבים כ-2 דקות ומוסיפים את העגבניות ואת הרסק. מערבבים שוב ומוסיפים את המים. מביאים את הרוטב לרתיחה עדינה ומוסיפים את הקציצות. מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 30 דקות. מגישים עם אורז או פתיתים או קוסקוס לצד שעועית ירוקה חלוטה. הערה: מומלץ לחכות עם התבשיל ליום שלמחרת – הוא משתבח אחרי לילה במקרר.
  • הלימונים הכבושים:
  • 1. שוטפים את הלימונים, ובאמצעות סכין חורצים כל אחד לאורכו, בשלושה מקומות, עד לעומק הפרי.
  • 2. מכניסים את הלימונים לצנצנת שעוקרה מראש, ודוחסים בכוח על מנת שיפרישו נוזלים. מוסיפים את הכוסברה, המלח, הפפריקה ומיץ הלימונים, ומכסים בשמן הזית.
  • 3. אוטמים את הצנצנת היטב ומניחים לה לעמוד שבועיים בטמפרטורת החדר.
  • 4. לאחר פתיחת הצנצנת מאחסנים את הלימונים הכבושים במקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully