- הקציצות:
- 1. מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה, ומשהים במקרר למשך שעה.
-
- 2. בידיים רטובות או משומנות יוצרים 30 קציצות קטנות ופחוסות מעט.
-
- 3. יוצקים לסיר רחב שמן לטיגון, בגובה של 3 ס"מ, ומחממים על להבה בינונית. מטגנים את הקציצות למשך 5-7 דקות, עד שהן משחימות מכל צדדיהן. מעבירים את הקציצות לקערה מרופדת בנייר סופג, על מנת להיפטר מהשמן העודף.
-
- הכנת רוטב:
- 1. מחממים שמן זית בסיר רחב. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את השום, הלימונים והתבלינים.
-
- 2. מערבבים כ-2 דקות ומוסיפים את העגבניות ואת הרסק. מערבבים שוב ומוסיפים את המים. מביאים את הרוטב לרתיחה עדינה ומוסיפים את הקציצות. מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 30 דקות. מגישים עם אורז או פתיתים או קוסקוס לצד שעועית ירוקה חלוטה. הערה: מומלץ לחכות עם התבשיל ליום שלמחרת הוא משתבח אחרי לילה במקרר.
-
- הלימונים הכבושים:
- 1. שוטפים את הלימונים, ובאמצעות סכין חורצים כל אחד לאורכו, בשלושה מקומות, עד לעומק הפרי.
-
- 2. מכניסים את הלימונים לצנצנת שעוקרה מראש, ודוחסים בכוח על מנת שיפרישו נוזלים. מוסיפים את הכוסברה, המלח, הפפריקה ומיץ הלימונים, ומכסים בשמן הזית.
-
- 3. אוטמים את הצנצנת היטב ומניחים לה לעמוד שבועיים בטמפרטורת החדר.
-
- 4. לאחר פתיחת הצנצנת מאחסנים את הלימונים הכבושים במקרר.