סלט עדשים שחורות ולימון כבוש

מתכון מאת: נועם דקרס, מערכת וואלה!
סלט עדשים שחורות ולימון כבוש. דנה מאירזון
סלט עדשים שחורות ולימון כבוש

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 1 כוס עדשים שחורות ממוינות ושטופות
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות לימון כבוש קצוץ
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 שן שום קצוצה דק
  • 1 בצל בינוני, חתוך לרצועות
  • 1 כף נענע קצוצה
  • 1 בצל ירוק קצוץ
  • 1 פלפל אדום קטן, קצוץ לקוביות קטנות
  • שמן זית
  • מלח ים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מעט שמן זית במחבת קטנה ומאדים את הבצל החתוך על אש גבוהה מאוד עד השחמה קלה. מצננים היטב.
  • 2. בסיר מבשלים את העדשים עם 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כעשרים דקות, עד שהעדשים רכות, ולא מתפרקות. מסננים ומצננים.
  • 3. מכאן הדרך פשוטה – מניחים את כל החומרים בקערת ערבוב, מתבלים בשמן זית ומלח ים ונמרבבים היטב.
  • 4. אפשר להוסיף פלפל חריף למי שאוהב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully