סלט עדשים שחורות ולימון כבוש
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 כוס עדשים שחורות ממוינות ושטופות
- 2 כוסות מים
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות לימון כבוש קצוץ
- מיץ מחצי לימון
- 1 שן שום קצוצה דק
- 1 בצל בינוני, חתוך לרצועות
- 1 כף נענע קצוצה
- 1 בצל ירוק קצוץ
- 1 פלפל אדום קטן, קצוץ לקוביות קטנות
- שמן זית
- מלח ים
אופן ההכנה
- 1. מחממים מעט שמן זית במחבת קטנה ומאדים את הבצל החתוך על אש גבוהה מאוד עד השחמה קלה. מצננים היטב.
- 2. בסיר מבשלים את העדשים עם 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כעשרים דקות, עד שהעדשים רכות, ולא מתפרקות. מסננים ומצננים.
- 3. מכאן הדרך פשוטה מניחים את כל החומרים בקערת ערבוב, מתבלים בשמן זית ומלח ים ונמרבבים היטב.
- 4. אפשר להוסיף פלפל חריף למי שאוהב.