פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      סלט אורז אדום תמרים וטחינה

      רינה ואליס, זוג השפיות הצעירות שפתחו מסעדה בירושלים, מביאות מתכון לסלט עשיר ומזין עם אורז אדום מתפצח, טחינה ותמרים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סלט אורז אדום עם טחינה ותמרים (נועם מושקוביץ)
      סלט אורז אדום עם טחינה ותמרים (נועם מושקוביץ)

      מצרכים

      • 1 כוס אורז אדום
      • 14 עגבניות שרי
      • 6 תמרים מג'הול (אפשר להשתמש גם בתמרים אחרים)
      • 1/2 בצל סגול
      • 2 שיני שום
      • חופן פטרוזיליה
      • לרוטב ולהגשה:
      • 1 שן שום קצוצה
      • רבע צרור פטרוזיליה
      • מלח ופלפל שחור
      • 3 כפות טחינה גולמית
      • 3 כפות שמן זית
      • מיץ מחצי לימון
      • חופן שקדים פרוסים וקלויים

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים כוס אורז אדום על פי הוראות היצרן, ומקררים.
      • 2. חותכים עגבניות שרי לחצאים, קוצצים את השום לפרוסות דקות וגם את הפטרוזיליה קוצצים דק דק. חותכים את התמרים גס. חותכים את הבצל לקוביות קטנות. מערבבים את כל המצרכים יחד.
      • 3. בקערה נפרדת, מכינים את הטחינה: שום קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ו-4 כפות מים. מערבבים היטב.
      • 4. מטבלים את הסלט עם שמן הזית ומיץ הלימון, וכן עם מלח ופלפל לפי הטעם. מזלפים את הטחינה המתובלת ומקשטים בשקדים פרוסים.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -