סלט אורז אדום תמרים וטחינה
רינה ואליס, זוג השפיות הצעירות שפתחו מסעדה בירושלים, מביאות מתכון לסלט עשיר ומזין עם אורז אדום מתפצח, טחינה ותמרים
סלט אורז אדום עם טחינה ותמרים (צילום: נועם מושקוביץ)
מחשבון המרות
- 1 כוס אורז אדום
- 14 עגבניות שרי
- 6 תמרים מג'הול (אפשר להשתמש גם בתמרים אחרים)
- 1/2 בצל סגול
- 2 שיני שום
- חופן פטרוזיליה
- לרוטב ולהגשה:
- 1 שן שום קצוצה
- רבע צרור פטרוזיליה
- מלח ופלפל שחור
- 3 כפות טחינה גולמית
- 3 כפות שמן זית
- מיץ מחצי לימון
- חופן שקדים פרוסים וקלויים
- 1. מבשלים כוס אורז אדום על פי הוראות היצרן, ומקררים.
- 2. חותכים עגבניות שרי לחצאים, קוצצים את השום לפרוסות דקות וגם את הפטרוזיליה קוצצים דק דק. חותכים את התמרים גס. חותכים את הבצל לקוביות קטנות. מערבבים את כל המצרכים יחד.
- 3. בקערה נפרדת, מכינים את הטחינה: שום קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ו-4 כפות מים. מערבבים היטב.
- 4. מטבלים את הסלט עם שמן הזית ומיץ הלימון, וכן עם מלח ופלפל לפי הטעם. מזלפים את הטחינה המתובלת ומקשטים בשקדים פרוסים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה