מתכונים חמים

סלט אורז אדום תמרים וטחינה

רינה ואליס, זוג השפיות הצעירות שפתחו מסעדה בירושלים, מביאות מתכון לסלט עשיר ומזין עם אורז אדום מתפצח, טחינה ותמרים

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

סלט אורז אדום עם טחינה ותמרים (צילום: נועם מושקוביץ)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 כוס אורז אדום
  • 14 עגבניות שרי
  • 6 תמרים מג'הול (אפשר להשתמש גם בתמרים אחרים)
  • 1/2 בצל סגול
  • 2 שיני שום
  • חופן פטרוזיליה
  • לרוטב ולהגשה:
  • 1 שן שום קצוצה
  • רבע צרור פטרוזיליה
  • מלח ופלפל שחור
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • חופן שקדים פרוסים וקלויים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים כוס אורז אדום על פי הוראות היצרן, ומקררים.
  • 2. חותכים עגבניות שרי לחצאים, קוצצים את השום לפרוסות דקות וגם את הפטרוזיליה קוצצים דק דק. חותכים את התמרים גס. חותכים את הבצל לקוביות קטנות. מערבבים את כל המצרכים יחד.
  • 3. בקערה נפרדת, מכינים את הטחינה: שום קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ו-4 כפות מים. מערבבים היטב.
  • 4. מטבלים את הסלט עם שמן הזית ומיץ הלימון, וכן עם מלח ופלפל לפי הטעם. מזלפים את הטחינה המתובלת ומקשטים בשקדים פרוסים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully