סלט אורז אדום תמרים וטחינה
רינה ואליס, זוג השפיות הצעירות שפתחו מסעדה בירושלים, מביאות מתכון לסלט עשיר ומזין עם אורז אדום מתפצח, טחינה ותמרים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כוס אורז אדום
- 14 עגבניות שרי
- 6 תמרים מג'הול (אפשר להשתמש גם בתמרים אחרים)
- 1/2 בצל סגול
- 2 שיני שום
- חופן פטרוזיליה
- לרוטב ולהגשה:
- 1 שן שום קצוצה
- רבע צרור פטרוזיליה
- מלח ופלפל שחור
- 3 כפות טחינה גולמית
- 3 כפות שמן זית
- מיץ מחצי לימון
- חופן שקדים פרוסים וקלויים
אופן ההכנה
- 1. מבשלים כוס אורז אדום על פי הוראות היצרן, ומקררים.
- 2. חותכים עגבניות שרי לחצאים, קוצצים את השום לפרוסות דקות וגם את הפטרוזיליה קוצצים דק דק. חותכים את התמרים גס. חותכים את הבצל לקוביות קטנות. מערבבים את כל המצרכים יחד.
- 3. בקערה נפרדת, מכינים את הטחינה: שום קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ו-4 כפות מים. מערבבים היטב.
- 4. מטבלים את הסלט עם שמן הזית ומיץ הלימון, וכן עם מלח ופלפל לפי הטעם. מזלפים את הטחינה המתובלת ומקשטים בשקדים פרוסים.