אורז אנטיפסטי

נשאר לכם אורז מאתמול? היהנ רעיון לארוחה מהירה שאפשר לתקתק אתו

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
אורז אנטיפסטי של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
אורז אנטיפסטי של אורלי פלאי

מצרכים

  • חומרים ל-6 מנות:
  • לבישול האורז מראש:
  • 2 כוסות אורז
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1 כף שמן
  • מלח
  • לפרימוורה:
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול קטן קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 צ'ילי אדום קצוץ
  • 2 זוקיני או קישוא חתוכים לקוביות
  • 2 פלפלים (אדום וצהוב) חתוכים לקוביות
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 כוס אפונה מהקפאה
  • 10 עגבניות שרי חצויות
  • להגשה:
  • עירית קצוצה
  • זילוף של בלסמי
  • גבינת פרמז'ן מגוררת

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את האורז מראש בסיר עם מים ומלח במשך 18 דקות, ושומרים במקרר. אם רוצים שהוא יישמר אחד-אחד, מחכים שיתקרר, מוסיפים מעט שמן, ומערבבים (ממש כמו שעושים עם פסטה).
  • 2. מחממים שמן זית בווק או מחבת רחבה, ומקפיצים בצל, שום וצ'ילי. מוסיפים זוקיני ופלפלים עם אורגנו, מלח ופלפל, ומטגנים יחד 5 דקות. מוסיפים את האורז, מערבבים עוד דקה-שתיים, ומוסיפים אפונה ושרי.
  • 3. מוסיפים עירית, בלסמי ופרמז'ן, ומגישים. לטעמים איטלקיים עמוקים יותר: מוסיפים לטיגון הראשוני של הבצל סגול, השום והצ'ילי גם 3 פילטים של אנשובי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully