אורז אנטיפסטי
נשאר לכם אורז מאתמול? היהנ רעיון לארוחה מהירה שאפשר לתקתק אתו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-6 מנות:
 - לבישול האורז מראש:
 - 2 כוסות אורז
 - 3 כוסות מים רותחים
 - 1 כף שמן
 - מלח
 - לפרימוורה:
 - 3 כפות שמן זית
 - 1 בצל סגול קטן קצוץ
 - 2 שיני שום קצוצות
 - 1/2 צ'ילי אדום קצוץ
 - 2 זוקיני או קישוא חתוכים לקוביות
 - 2 פלפלים (אדום וצהוב) חתוכים לקוביות
 - 1 כפית אורגנו יבש
 - מלח ופלפל שחור גרוס
 - 1 כוס אפונה מהקפאה
 - 10 עגבניות שרי חצויות
 - להגשה:
 - עירית קצוצה
 - זילוף של בלסמי
 - גבינת פרמז'ן מגוררת
 
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את האורז מראש בסיר עם מים ומלח במשך 18 דקות, ושומרים במקרר. אם רוצים שהוא יישמר אחד-אחד, מחכים שיתקרר, מוסיפים מעט שמן, ומערבבים (ממש כמו שעושים עם פסטה).
 - 2. מחממים שמן זית בווק או מחבת רחבה, ומקפיצים בצל, שום וצ'ילי. מוסיפים זוקיני ופלפלים עם אורגנו, מלח ופלפל, ומטגנים יחד 5 דקות. מוסיפים את האורז, מערבבים עוד דקה-שתיים, ומוסיפים אפונה ושרי.
 - 3. מוסיפים עירית, בלסמי ופרמז'ן, ומגישים. לטעמים איטלקיים עמוקים יותר: מוסיפים לטיגון הראשוני של הבצל סגול, השום והצ'ילי גם 3 פילטים של אנשובי.
 
