אורז אנטיפסטי
נשאר לכם אורז מאתמול? היהנ רעיון לארוחה מהירה שאפשר לתקתק אתו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-6 מנות:
- לבישול האורז מראש:
- 2 כוסות אורז
- 3 כוסות מים רותחים
- 1 כף שמן
- מלח
- לפרימוורה:
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל סגול קטן קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2 צ'ילי אדום קצוץ
- 2 זוקיני או קישוא חתוכים לקוביות
- 2 פלפלים (אדום וצהוב) חתוכים לקוביות
- 1 כפית אורגנו יבש
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1 כוס אפונה מהקפאה
- 10 עגבניות שרי חצויות
- להגשה:
- עירית קצוצה
- זילוף של בלסמי
- גבינת פרמז'ן מגוררת
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את האורז מראש בסיר עם מים ומלח במשך 18 דקות, ושומרים במקרר. אם רוצים שהוא יישמר אחד-אחד, מחכים שיתקרר, מוסיפים מעט שמן, ומערבבים (ממש כמו שעושים עם פסטה).
- 2. מחממים שמן זית בווק או מחבת רחבה, ומקפיצים בצל, שום וצ'ילי. מוסיפים זוקיני ופלפלים עם אורגנו, מלח ופלפל, ומטגנים יחד 5 דקות. מוסיפים את האורז, מערבבים עוד דקה-שתיים, ומוסיפים אפונה ושרי.
- 3. מוסיפים עירית, בלסמי ופרמז'ן, ומגישים. לטעמים איטלקיים עמוקים יותר: מוסיפים לטיגון הראשוני של הבצל סגול, השום והצ'ילי גם 3 פילטים של אנשובי.