תפוחי אדמה מעושנים
לספרדים יש חמון, לאיטלקים פרושוטו ולשאר בייקון. בגרסאות הכשרות משתמשים בחזה אווז מעושן או נקניקיות מעושנות: כאן כנותני טעם מעושן.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 6 תפוחי אדמה אדומים
- 2 נקניקיות מעושנות (צ'וריסוס, קבנוס, פפרוני) פרוסות
- 2 שיני שום פרוסות
- שמן זית
- 5 גבעולי תימין
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפלחים. מניחים בתבנית ומתבלים בשאר החומרים.
- 3. אופים 40 דקות או עד שזהובים ורכים. מגישים חם.