וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פרחי זוקיני, ריקוטה ופטריות

בארץ נוהגים להשתמש לא מעט בזוקיני, אבל שוכחים מהפרחים שלהם. באיטליה לעומת זאת, מדובר במעדן אמיתי. מסעדת "רוסטיקו" עם מתכון מושלם למנה ראשונה מושלמת.

מתכון מאת: מסעדת רוסטיקו, מערכת וואלה

פרחי זוקיני רוסטיקו.
פרחי זוקיני רוסטיקו

מצרכים למתכון

  • 12 פרחי זוקיני
  • חומרים למלית:
  • 600 גרם פטריות פורטובלו, חתוכות לקוביות חצי ס"מ
  • 150 גרם כרישה, חתוכה לחצאי טבעות דקות
  • 60 גרם חמאה
  • 3 גרם עלי טימין
  • 2 שיני שום כתוש
  • מלח, פלפל שחור גרוס דק
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • 900 גרם גבינת ריקוטה
  • 2 ביצים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המלית (אפשר גם יום קודם לכן): בסיר רחב מחממים את החמאה ומטגנים את הכרישה על אש נמוכה, עד ריכוך. מוסיפים את הפטריות, הטימין, השום, המלח והפלפל.
  • 2. ממשיכים לטגן על אש בינונית, עד שהפטריות מתרככות וכל הנוזלים מצטמצמים.
  • 3. מכבים את האש, מוסיפים גרידת לימון, מערבבים ומצננים.
  • 4. בקערת ערבוב מפוררים את גבינת הריקוטה ומוסיפים את הביצים, הפטריות והפרמזן. מערבבים היטב ומעבירים לקירור בשק זילוף.
  • 5. ממלאים את פרחי הזוקיני: חותכים כל פרח בצד בעזרת סכין קטנה, ומסירים את האבקנים בתחתית הפרח.
  • 6. ממלאים את הפרחים בעדינות בעזרת שק זילוף. מסדרים את הפרחים הממולאים בכלי הגשה חסין חום (פיירקס או טרה קוטה).
  • 7. צולים את הפרחים הממולאים ל-5 דקות בלבד, בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות. מגישים עם פלחי לימון טרי וזילוף של שמן זית איכותי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully