גספצ'ו מתובל בעראק
מרק עגבניות קר ועוקצני עם ערק שכיף לשתות לפני הארוחה כאפרטיף. סוגרים בתוך צנצנת זכוכית גדולה או שתיים בינוניות עם ענף טרגון רענן ומוזגים לכוסיות עם קרח
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2קילוגרמיםעגבניות קלופות
- 2כפותשמן זית
- 2כפותחומץ יין אדום
- 1פלפל אדום
- 1שן שום
- 2כפיותמלח
- ½ס"מפלפל חריף אדום
- 3כפותערק (אפשר גם מעט יותר למי שאוהב)
לסיום
- 1מלפפון (קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות)
- 1בצל קטן (קקצוץ לקוביות קטנטנות)
- טרגון טרי
- קרח
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים גספצ'ו מתובל בעראק?
- 1טוחנים היטב בבלנדר או במעבד מזון את כל המרכיבים.
- 2מוסיפים את הבצל והמלפפון ומערבבים.
- 3מוזגים לצנצנת זכוכית גדולה או שתיים בינוניות. מכניסים את ענפי הטרגון וסוגרים.
- 4שומרים בקירור ולפני הארוחה מוזגים לכוסות זכוכית עם קוביות קרח.