וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק גספצ'ו פטנט

מרק העגבניות הספרדי הוא המתכון המושלם לקיץ וגם לסופו. רוצים מרקם נימוח ולא משפריץ לגספצ'ו? משתמשים במסחטת ירקות קשים במקום בבלנדר

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!

מרק גספצ'ו של אורלי פלאי. אפיק גבאי
מרק גספצ'ו של אורלי פלאי

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 4 פרוסות לחם יבש מאתמול ללא קרום
  • 1 ק"ג עגבניות (אדומות ומתוקות, הכי טוב מגי או שרי) ללא גבעול
  • 1 גמבה אדומה ללא גבעול וגרעינים
  • 1 מלפפון חתוך גס
  • 1/2 בצל סגול (לא חובה)
  • 3 שיני שום קלופות
  • 2 כפות חומץ יין אדום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. משרים את פרוסות הלחם במים, סוחטים ומעבירים למעבד המזון. מוסיפים את הירקות וטוחנים יחד עד שמתקבלת מחית חלקה ככל האפשר.
  • 2. מסננים את התערובת במסננת דקה, כך שהנוזלים יתנקזו לתוך קערה. את מה שנשאר במסננת שווה לערבב עם גבינה לבנה או טחינה או להוסיף לתערובת קציצות.
  • 3. מוסיפים לנוזל הצלול שבקערה חומץ יין, מלח ופלפל.
  • 4. מחזירים למעבד המזון, ומערבלים. תוך כדי ערבול יוצקים את שמן הזית בזרם דק מבעד לפתח היציקה (כמו בהכנת איולי או מיונז ביתי) עד שהמרק מסמיך ונהיה קרמי. טועמים ומאזנים תיבול. מכסים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר לכמה שעות. לפני ההגשה מערבבים ומגישים קר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully