וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סופלה סלק על מצע קרם תרד

באדיבות השף יואב בלימן, מסעדת פרידה קאלו

מתכון מאת: מערכת וואלה

סופלה סלק של פרידה קאלו. דן פרץ,
סופלה סלק של פרידה קאלו/דן פרץ

מצרכים למתכון

  • לקרם תרד-
  • חצי חבילה של עלי תרד שטופים
  • תפוח אדמה מבושל ומקולף
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לסלק-
  • 4 סלקים בינוניים קלופים
  • חופן פלפל אנגלי
  • חופן עלי דפנה
  • כוס חומץ
  • מלח ופלפל ולפי הטעם
  • למילוי –
  • 200 גרם גבינת רוקפור
  • 50 מ"ל שמן אגוזים
  • 100 גרם גבינה לבנה 9 אחוז
  • ביצה אחת
  • 50 גרם קמח
  • 50 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים
  • צרור קטן של גבעולי טרגון

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את קרם התרד- חולטים את עלי התרד במים רותחים ומעט מלח כ- 30 שניות. מעבירים למי קרח. סוחטים את העלים ומכניסים למעבד מזון.
  • 2. מוסיפים למעבד מעט מים מינרלים וטוחנים. מוסיפים כחצי תפוח אדמה מלח ופלפל וטוחנים עד לקבלת מרקם סמיך.
  • 3. מכינים את הסלק- קוטמים את ראש הסלק ושומרים בצד. מרוקנים את תוכן הסלק ומבשלים בסיר עם עלי דפנה, פלפל אנגלי, חומץ, מלח, פלפל ומים עד לכיסוי הסלקים. מבשלים כשעה או עד לריכוך מלא. מצננים ומניחים בצד.
  • 4. מכינים מילוי- טוחנים את גבינת הרוקפור עם עלי הטרגון. מוסיפים למסה את הגבינה הלבנה, שמן אגוזים ולבסוף את הקמח והביצה. טוחנים עוד קצת עד לקבלת מרקם חלק. משלימים תיבול לפי הצורך.
  • 5. להכנת הסופלה: ממלאים את הסלקים במלית מכסים בראש הסלק ששמרנו בצד ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. הסופלה מוכן כשהמסה תפחה מספיק וקיבלה צבע.
  • 6. להגשה: יוצקים מקרם התרד במרכז הצלחת ומעל מניחים את הסופלה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully