וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רביולי סלק במילוי ריקוטה ורוקט

מתכון של מסעדת פסטה מיה

מתכון מאת: מערכת וואלה

רביולי ריקוטה סלק ורוקט.
רביולי ריקוטה סלק ורוקט

מצרכים למתכון

  • לרביולי:
  • 300 גרם קמח לבן ועוד קצת לקימוח
  • 200 גרם קמח דורום
  • 3 ביצים שלמות
  • 1/3 כוס מיץ סלק
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 2כפיות מלח גס
  • מילוי ריקוטה ורוקט:
  • 200 גרם גבינת ריקוטה
  • 1/2 כוס עלי רוקט טריים, נקיים וקצוצים. כמות הרוקט תלוי בחוזקם ובטעם אישי
  • 1 ביצה טרופה
  • 50 גרם פרמזן מגורר
  • 1 כפית מלח או לפי הטעם
  • רוטב שמנת פרמזן ועשבי תיבול
  • 500 מ"ל שמנת
  • מלח, פלפל לפי הטעם
  • 5 עלי בזיליקום
  • עלים מגבעול טימין
  • 10 עלי רוזמרין
  • 5 עלי מרווה
  • 50 גרם פרמזן

אופן ההכנה

  • 1. מכינים רביולי: בקערה מערבבים את הקמח והמלח היטב.
  • 2. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים ומיץ הסלק יחד. יוצרים בקערת הקמח גומה ואליה מוסיפים את תערובת הביצים ומערבבים יחד עד קבלת בצק אחיד. עוטפים ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
  • 3. מרדדים את הבצק במכונת פסטה עד לעובי של כ -2 מ"מ. יוצרים שני "עלי" פסטה ארוכים ברוחב של כ-7 ס"מ כל אחד, ומניחים בנפרד על משטח עבודה מקומח.
  • 4. למילוי ריקוטה ורוקט: את הריקוטה מועכים במועך תפוחי אדמה (של פירה) ומערבבים את כל החומרים יחד לתערובת אחידה ודביקה.
  • 5. להרכבת הרביולי: במרכז עלה הפסטה מניחים כפית של המילוי. מכסים בעלה הפסטה השני ומהדקים בעדינות מסביב את הקצוות. חותכים בין תלוליות המילוי לכדי צורת לב בעזרת קורץ עוגיות. מחזקים את החיבורים של כל רביולי בעזרת מזלג מכל הצדדים ושומרים במקרר עד הבישול.
  • 6. לרוטב: בסיר מחממים את השמנת ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את הפרמזן ומבשלים עד שהרוטב מתחיל להסמיך. מוסיפים את עשבי התיבול, מערבבים טועמים ומתבלים במלח ופלפל.
  • 7. מבשלים את הרביולי: בסיר גדול ממלאים 1 ליטר מים לכל 100 גרם רביולי. מביאים לרתיחה. מוסיפים 2 כפיות גדושות של מלח גס. כשהמים מבעבעים, מכניסים פנימה את כל הרביולי. אחרי מספר דקות הם יצופו. זה סימן שהם מוכנים. מסננים ומיד מערבבים עם הרוטב ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully