- 1. מכינים רביולי: בקערה מערבבים את הקמח והמלח היטב.
-
- 2. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים ומיץ הסלק יחד. יוצרים בקערת הקמח גומה ואליה מוסיפים את תערובת הביצים ומערבבים יחד עד קבלת בצק אחיד. עוטפים ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
-
- 3. מרדדים את הבצק במכונת פסטה עד לעובי של כ -2 מ"מ. יוצרים שני "עלי" פסטה ארוכים ברוחב של כ-7 ס"מ כל אחד, ומניחים בנפרד על משטח עבודה מקומח.
-
- 4. למילוי ריקוטה ורוקט: את הריקוטה מועכים במועך תפוחי אדמה (של פירה) ומערבבים את כל החומרים יחד לתערובת אחידה ודביקה.
-
- 5. להרכבת הרביולי: במרכז עלה הפסטה מניחים כפית של המילוי. מכסים בעלה הפסטה השני ומהדקים בעדינות מסביב את הקצוות. חותכים בין תלוליות המילוי לכדי צורת לב בעזרת קורץ עוגיות. מחזקים את החיבורים של כל רביולי בעזרת מזלג מכל הצדדים ושומרים במקרר עד הבישול.
-
- 6. לרוטב: בסיר מחממים את השמנת ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את הפרמזן ומבשלים עד שהרוטב מתחיל להסמיך. מוסיפים את עשבי התיבול, מערבבים טועמים ומתבלים במלח ופלפל.
-
- 7. מבשלים את הרביולי: בסיר גדול ממלאים 1 ליטר מים לכל 100 גרם רביולי. מביאים לרתיחה. מוסיפים 2 כפיות גדושות של מלח גס. כשהמים מבעבעים, מכניסים פנימה את כל הרביולי. אחרי מספר דקות הם יצופו. זה סימן שהם מוכנים. מסננים ומיד מערבבים עם הרוטב ומגישים.