פשטידת מצות בבשר טחון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-8-6 מנות:
- 12 מצות
- 8 ביצים
- 1/4 ק"ג בשר טחון
- 4-3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס גרגרי צנובר
- מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
אופן ההכנה
- 1. לטגן את הבשר הטחון במחבת על אש קטנה במשך דקות אחדות.
- 2. לטרוף את הביצים יחד, לתבל מלח ופלפל ולערבב עם הפטרוזיליה.
- 3. להרטיב את המצות. לשמן שמני תבנית אפיה בהרבה שמן. להניח שתי מצות זו על גבי זו בתחתית התבנית. לכסות את המצה העליונה בשכבת בשר ולזרות עליה גרגרי צנובר. ליצוק מעל מעט מבלילות הביצים, לכסות במצה ולחזור שוב על התהליך עד סיום המצות.
- 4. לאפות בחום בינוני כ50-60 דקות.