קציצות טוניסאיות
מתכון של הבשלנית נורית עמנו לקציצות הפתעה טוניסאיות נימוחות שמחביאות בתוכן ביצה קשה, ברוטב סמיך ומנחם
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עבור 12 קציצות
- 1 ק"ג בשר בקר טרי טחון
- 1 כף זרעי שומר טחונים
- 1 כף כמון
- מלח ופלפל שחור
- 1 כף אריסה
- 1 כף שום כתוש
- 6 ביצים קשות, קלופות וחצויות לחצי
- לרוטב:
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- 10 שיני שום קצוצות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף כמון
- מעט פלפל שחור
- 1/4 כוס שמן
- 1/2 כוס מים + 4-5 כוסות מים נוספות
אופן ההכנה
- 1. הרוטב: בסיר עמוק שמים את כל מרכיבי הרוטב עם 1/2 כוס מים ומבשלים ללא מכסה כ-10 דקות על אש נמוכה.
- 2. מוסיפים 4-5 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ממשיכים לבשל על אש קטנה ובינתיים מכינים את הקציצות.
- 3. הקציצות: מערבבים את הבשר הטחון עם התבלינים והאריסה.
- 4. מניחים בכף היד חצי ביצה קשה, לוקחים מתערובת הבשר ועוטפים בה את הביצה לכדור סגור . ממשיכים כך עם כל הביצים והבשר.
- 5. מכניסים את הקציצות לסיר עם הרוטב ומבשלים כמעט שעה עד שהרוטב הופך לסמיך מאוד.