וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוכל טוניסאי: פקיילה - תבשיל תרד שחור

מנה חגיגית במיוחד, שנחשבת ליהלום שבכתר במטבח הטוניסאי

מתכון מאת: פורטונה אוזן ובריז'יט שופן, מערכת וואלה

פקלה. נועה סיטי אליהו,
פקלה/נועה סיטי אליהו

מצרכים למתכון

  • ל-6-8 מנות:
  • 800 גרם תרד טרי / קפוא, שטוף ומסונן
  • 1/3 ליטר שמן
  • 1-1.2 קילו בשר צוואר, חתוך לקוביות
  • 16 כפות של שעועית לבנה, שהושרתה במים שעתיים
  • 1 מקל קינמון קטן שבור
  • 1 בצל בינוני חתוך גס
  • 5 שיני שום 2 קצוצות ו-3 קצוצות גס
  • 3/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/3 חבילת נענע קצוצה
  • מים

אופן ההכנה

  • 1. מאדים את התרד למחבת בלי שמן ובלי מים, מדליקים אש נמוכה ומבשלים כשעה וחצי, עד להתאדות מוחלתט של המים.
  • 2. מוסיפים לתרד שמן ומאדים על אש קטנה מאוד כשעה וחצי נוספות, עד שהתרד משחיר. בשלב זה אפשר להעביר את התרד לקופסה ולשמור למועד מאוחר יותר של הכנה. השמן שומר על התרד לתקופה ארוכה.
  • 3. מעבירים את התרד לסיר (הכמות המומלצת היא 2 כפות תרד לסועד) ומכסים במים. מביאים לרתיחה עדינה.
  • 4. מוסיפים את הבשר, השעועית (2 כפות לכל סועד), הבצל, שני סוגי השום והתבלינים, מביאים לרתיחה בשנית ומבשלים כשעתיים-שלוש.
  • 5. כ-10 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים נענע קצוצה. מערבבים ומגישים עם חלה טרייה ואריסה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully