- 1. מאדים את התרד למחבת בלי שמן ובלי מים, מדליקים אש נמוכה ומבשלים כשעה וחצי, עד להתאדות מוחלתט של המים.
-
- 2. מוסיפים לתרד שמן ומאדים על אש קטנה מאוד כשעה וחצי נוספות, עד שהתרד משחיר. בשלב זה אפשר להעביר את התרד לקופסה ולשמור למועד מאוחר יותר של הכנה. השמן שומר על התרד לתקופה ארוכה.
-
- 3. מעבירים את התרד לסיר (הכמות המומלצת היא 2 כפות תרד לסועד) ומכסים במים. מביאים לרתיחה עדינה.
-
- 4. מוסיפים את הבשר, השעועית (2 כפות לכל סועד), הבצל, שני סוגי השום והתבלינים, מביאים לרתיחה בשנית ומבשלים כשעתיים-שלוש.
-
- 5. כ-10 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים נענע קצוצה. מערבבים ומגישים עם חלה טרייה ואריסה.