גנאווייה – תבשיל במיה

תבשיל קיץ טוניסאי, שנהוג לאכול עם לחם או עם קוסקוס

מתכון מאת: פורטונה אוזן ובריז'יט שופן,, מערכת וואלה!
גנאווייה בישול טוניסאי. נועה סיטי אליהו,
גנאווייה בישול טוניסאי(צילום: נועה סיטי אליהו)

מצרכים

  • -4-6 מנות:
  • 4 כפות שמן
  • 3 בצלים פרוסים דק
  • 3 עגבניות חלוטות וקלופות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה
  • 3/4 כף פלפל שחור
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 מקל קינמון שבור
  • 1 כפית אריסה
  • 1/2 קילו במיה
  • 700 גרם בשר ראש / צוואר / שריר / או נתח אחר לבישול ארוך, שטוף וחתוך לקוביות גדולות
  • מים

אופן ההכנה

  • 1. מטפלים בבמיה: שוטפים ומנקים, מייבשים על מגבת וקוטמים קצוות רק אחרי שהיא יבשה לחלוטין.
  • 2. מחממים שמן במחבת, ומוסיפים את פרוסות הבצל. מטגנים על אש קטנה חצי שעה, עד שהבצלים מזהיבים (אך לא חומים או שרופים).
  • 3. קוצצים גס את העגבניות החלוטות, ומכניסים לסיר. מוסיפים את הבצל המטוגן. מתבלים ברסק עגבניות, פלפל, פפריקה, מלח, קינמון ואריסה.
  • 4. מביאים לרתיחה ומערבבים כל הזמן, במשך 7 דקות, שבסופן מוסיפים את הבשר.
  • 5. מערבבים היטב, כדי שכל הנוזלים ייספגו בבשר. לאחר כ-3 דקות ערבוב, כשהבשר סופג את הטעמים, מוסיפים מים כדי כיסוי הבשר, ובמיה.
  • 6. מניחים לתבשיל להתבשל מבלי לערבב, על מנת שלא נהפוך את הבמיה לעיסה. התבשיל מוכן כשהבשר מתרכך.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully