גנאווייה תבשיל במיה
תבשיל קיץ טוניסאי, שנהוג לאכול עם לחם או עם קוסקוס
גנאווייה בישול טוניסאי (צילום: נועה סיטי אליהו)
מחשבון המרות
- -4-6 מנות:
- 4 כפות שמן
- 3 בצלים פרוסים דק
- 3 עגבניות חלוטות וקלופות
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כף פפריקה
- 3/4 כף פלפל שחור
- 3 שיני שום קצוצות
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 מקל קינמון שבור
- 1 כפית אריסה
- 1/2 קילו במיה
- 700 גרם בשר ראש / צוואר / שריר / או נתח אחר לבישול ארוך, שטוף וחתוך לקוביות גדולות
- מים
- 1. מטפלים בבמיה: שוטפים ומנקים, מייבשים על מגבת וקוטמים קצוות רק אחרי שהיא יבשה לחלוטין.
- 2. מחממים שמן במחבת, ומוסיפים את פרוסות הבצל. מטגנים על אש קטנה חצי שעה, עד שהבצלים מזהיבים (אך לא חומים או שרופים).
- 3. קוצצים גס את העגבניות החלוטות, ומכניסים לסיר. מוסיפים את הבצל המטוגן. מתבלים ברסק עגבניות, פלפל, פפריקה, מלח, קינמון ואריסה.
- 4. מביאים לרתיחה ומערבבים כל הזמן, במשך 7 דקות, שבסופן מוסיפים את הבשר.
- 5. מערבבים היטב, כדי שכל הנוזלים ייספגו בבשר. לאחר כ-3 דקות ערבוב, כשהבשר סופג את הטעמים, מוסיפים מים כדי כיסוי הבשר, ובמיה.
- 6. מניחים לתבשיל להתבשל מבלי לערבב, על מנת שלא נהפוך את הבמיה לעיסה. התבשיל מוכן כשהבשר מתרכך.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה