- 1. מכניסים את קוביות הבשר לסיר, מכסים רק במעט מים, מוסיפים את הבצל הקצוץ ו-3 כפות שמן. מבשלים על אש בינונית ומוודאים מדי פעם שהמים לא מתאדים לגמרי ושהבשר לא נשרף.
-
- 2. כשהבשר מוכן ורך, מוסיפים חופן של עלי פטרוזיליה, אגוז מוסקט, קינמון, מלח ופלפל שחור. טוחנים את הכל יחד במעבד מזון.
-
- 3. מבשלים את תפוחי האדמה, על קליפתם, בסיר גדול עם מים. כשתפוחי האדמה מתרככים, מקלפים אותם. שימו לב, למרות שהתפודים לוהטים, יש לקלפם כל עוד הם חמים, ולא לחכות שיתקררו.
-
- 4. מרסקים את תפוחי האדמה ומוסיפים מלח, פלפל שחור וביצה אחת. מערבבים ולשים היטב את העיסה.
-
- 5. מבשלים שתי ביצים קשות. חותכים אותן לחתיכות קטנות.
-
- 6. מרכיבים את הקציצה: לוקחים חופן מעיסת תפוחי האדמה ומשטחים אותה על כף היד. מניחים במרכז חתיכה של ביצה קשה. מוסיפים בשר מבושל טחון. עוטפים את הבשר והביצה בעיסת תפוחי האדמה. פעולת העיטוף דורשת גלגול מהיר תחת כפות הידיים. חשוב להקפיד שהביצה או הבשר לא יהיו חשופים. אם צריך, עושים תיקונים. מדי פעם יש להרטיב את כפות הידיים, מה שמקל על העבודה.
-
- 7. מניחים את הקציצות בצלחת רחבה, וכשכולן מוכנות, מתחילים בשלב הטיגון.
-
- 8. מכינים שתי קערות: אחת עם קמח ואחת עם ביצה טרופה. מחממים שמן במחבת עמוקה, טובלים את הקציצות בקמח ולאחר מכן בביצה. מטגנים היטב משני הצדדים, עד הזהבה. מגישים עם פלחי לימון.