קציצות עוף בקארי
השף אביב משה בשיתוף מועצת הלול מביא אלינו מתכון לקציצות עוף בתבשיל חלב קוקוס עם קארי ירוק, תרד ואפונה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכדורי בשר:
- 500 גרם חזה הודו טחון
- 1 בצל סגול קצוץ
- 1/3 כוס פירורי לחם
- כפית גדושה גראם מסאלה
- 2 ביצים
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס תפוח אדמה מגורד
- 2 כפות ג'ינג'ר כבוש קצוץ
- 1 כפית סילאן
- 2 כפות רוטב סויה
- לרוטב:
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 כפית ג'ינג'ר כבוש קצוץ
- 2 פחיות חלב קוקוס
- 2 כפות משחת קארי ירוק
- 2 כפות סילאן
- 1/2 כוס אפונה קפואה
- 2 כוסות תרד חתוך לרצועות
- 2-3 כפות רוטב סויה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- לסלט:
- 1 פקעת שומר, חתוכה לפרוסות דקות
- 10 צנוניות פרוסות דק
- 1 מלפפון פרוס דק
- 2-3 גבעולי שמיר או שומר חתוכים גס
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
- מיץ מ-1/4 לימון
- שמן זית
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. הרוטב: שמים בסיר את קרם הקוקוס, מוסיפים את משחת הקארי ומערבבים היטב עד שתיטמע ברוטב.
- 2. מוסיפים חצי מכמות התרד ואת כל שאר המצרכים לרוטב (מלבד הכוסברה). מביאים לרתיחה ומבשלים 5-6 דקות.
- 3. כדורי הבשר: מערבבים בקערה את כל המצרכים, בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומעבירים לרוטב.
- 4. מבשלים את כדורי הבשר 15 דקות עד שהם מבושלים לחלוטין ומוסיפים את הכוסברה הקצוצה.
- 5. הסלט: מערבבים את כל המצרכים בקערה ומתבלים המלח, מיץ לימון ושמן זית ומגישים יחד עם הסלט.