קציצות לפת ועוף
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 250 גרם חזה עוף טחון
- 1 לפת בינונית
- 1 גזר מגורר בפומפייה
- 1 ביצה
- חופן קמח מצה (עדיף להשתמש בו על פני קמח רגיל כי הוא מקנה לקציצות קראנצ'יות ואווריריות)
- חופן פטרוזליה קצוצה
- מלח ופלפל
- חומרים לרוטב:
- 1 פלפל אדום
- 2 עגבניות
- 1 בצל קצוץ
- 3 כפות שמן זית
- כוס מים
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- לקציצות:
- 1. מכניסים את כל מרכיבי הקציצות לקערה ולשים עד לאיחוד כל המרכיבים.
- 2. יוצרים קציצות שקוטרן כ-5 ס"מ, ומטגנים עד השחמה, כ-2-3 דקות מכל צד.
- להכנת הרוטב:
- 1. חורכים פלפל אדום ו-2 עגבניות על אש גלויה. אפשר, לחילופין, להכניס אותם לתנור על חום גבוה, עד שהם משחימים.
- 2. מטגנים בצל קצוץ עם שמן זית עד הזהבה. מוסיפים את העגבניות והפלפלים יחד עם כוס מים, מלח ופלפל, ומבשלים חצי שעה על אש נמוכה.
- 3. טוחנים בבלנדר בפולסים קצרים, עד שמתקבל מרקם סמיך.