"רביולי" של סלק ולפת ברוטב יין
המתכון באדיבות יקב ססלוב. מנה יפה, מרשימה, ופשוטה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לפת גדולה
- סלק גדול
- למילוי:
- גבינת עזים רכה
- טימין טרי
- שום
- אגוזי מלך
- לרוטב:
- ½ כוס יין אדום- ססלוב אביב מרלו
- ½ כוס ציר ירקות
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 2 כפות חמאה
- טימין טרי
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הסלק והלפת לפרוסות דקות.
- 2. מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הלפת עד שמתרככת. מוציאים מהמים ורק אז מבשלים את הסלק (זאת כדי שהלפת לא תיצבע מהסלק).
- 3. מניחים על צלחת פרוסה אחת של לפת וסלק, בעזרת כפית שמים את המילוי וסוגרים עם פרוסה של לפת או סלק. מהדקים את הקצוות בעדינות לסגירת ה"רביולי".
- (ניתן לקשט את הלפת עם חתיכה קטנה של סלק מעל והפוך).
- 4. מבשלים את הרוטב על אש נמוכה כדי שהחומרים יתאחדו, מזליפים מעל הפרוסות.