וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט טאטן עגבניות ביין

המתכון באדיבות יקב ססלוב. מתכון פשוט, מרשים וטעים.

מתכון מאת: מערכת וואלה

קברנה סוביניון רזברד 2002 של יקב ססלוב.
קברנה סוביניון רזברד 2002 של יקב ססלוב

מצרכים למתכון

  • 9 עגבניות בשלות (או הכמות הדרושה למלא את המחבת)
  • 50 גר' חמאה
  • 3 כפיות סוכר חום
  • ½ כוס יין ססלוב אביב מריאז'
  • בצק עלים (או טריק: מלאווח איכותי)
  • מחבת שאפשר להכניס תנור

אופן ההכנה

  • 1. חולטים עגבניות וקולפים אותן.
  • 2. ממיסים במחבת חמאה ומוסיפים את הסוכר. לאחר שהתקבל קרמל עדין מניחים את העגבניות במחבת כשהעוקץ כלפי מעלה.
  • 3. מבשלים 5 דקות על אש בינונית, מוסיפים את היין ומבשלים למשך 10 דקות נוספות.
  • 4. מכניסים את המחבת לתנור שחומם לחום בינוני ואופים 30 דקות עד שהעגבניות רכות. כשהעגבניות רכות והרוטב מבעבע מניחים את בצק העלים מעל ומקפלים את הקצוות כלפי פנים.
  • 5. אופים כ-15 דקות עד שהבצק פריך. מוציאים מהתנור, הופכים על צלחת. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully