טארט טאטן עגבניות ביין
המתכון באדיבות יקב ססלוב. מתכון פשוט, מרשים וטעים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 9 עגבניות בשלות (או הכמות הדרושה למלא את המחבת)
- 50 גר' חמאה
- 3 כפיות סוכר חום
- ½ כוס יין ססלוב אביב מריאז'
- בצק עלים (או טריק: מלאווח איכותי)
- מחבת שאפשר להכניס תנור
אופן ההכנה
- 1. חולטים עגבניות וקולפים אותן.
- 2. ממיסים במחבת חמאה ומוסיפים את הסוכר. לאחר שהתקבל קרמל עדין מניחים את העגבניות במחבת כשהעוקץ כלפי מעלה.
- 3. מבשלים 5 דקות על אש בינונית, מוסיפים את היין ומבשלים למשך 10 דקות נוספות.
- 4. מכניסים את המחבת לתנור שחומם לחום בינוני ואופים 30 דקות עד שהעגבניות רכות. כשהעגבניות רכות והרוטב מבעבע מניחים את בצק העלים מעל ומקפלים את הקצוות כלפי פנים.
- 5. אופים כ-15 דקות עד שהבצק פריך. מוציאים מהתנור, הופכים על צלחת. מגישים חם.