וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק גולאש עם חזה אווז מעושן

מתכון מתוך הספר "מרק חם" של בני סיידא

מתכון מאת: בני סיידא, מערכת וואלה

מרקים של בני סיידא. צילום: דניה ויינר סטיילינג: דיאנה לינדר, הוצאת מודן,
מרקים של בני סיידא/צילום: דניה ויינר סטיילינג: דיאנה לינדר, הוצאת מודן

מצרכים למתכון

  • 4 כפות שמן
  • 3 בצלים, חצויים ופרוסים
  • 1 ק"ג בשר בקר לצלי (רצוי צוואר), חתוך לקוביות
  • 250 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה (לפי הטעם)
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 21/2 ליטרים (10 כוסות) מים רותחים
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
  • 3 עגבניות, קלופות וקצוצות
  • 3 תפוחי?אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות

אופן ההכנה

  • 1. מחממים בסיר גדול את השמן ומטגנים את הבצל על להבה גבוהה תוך ערבוב כ-7 דקות, עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הבשר וחזה האווז המעושן ומטגנים 8 דקות. מסירים את הסיר מהאש (כדי לא לשרוף את התבלינים).
  • 2. מוסיפים את השום, שני סוגי הפפריקה, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים, הפלפלים והעגבניות.
  • 3. מחזירים את הסיר לאש ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שעל פני נוזל המרק. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה שעתיים.
  • 4. מוסיפים את תפוחי?האדמה ומבשלים כחצי שעה נוספת, עד שתפוחי?האדמה מתרככים והבשר נימוח. טועמים, משפרים תיבול ומגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully