מרק גולאש הונגרי של בני סיידא
בספר "רק מרק" של בני סיידא ישנם אינספור מתכונים מאינספור מטבחים מרחבי העולם. במתכון הבא מציג סיידא את הגרסה שלו למרק הגולאש ההונגרי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ¼ כוס שמן
- 4 בצלים גדולים, קצוצים
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
- 750 גר' בשר בקר טרי (צוואר, שריר), חתוך לקוביות
- 150 גרי נקניק קבנוס יבש, פרוס
- 2 עגבניות, קלופות וקצוצות
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- פפריקה חריפה
- מלח ופלפל שחור, טחון טרי
- ¼ כפית זרעוני קימל
- 10 כוסות מרק עוף צח או מים
- 5 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
אופן ההכנה
- 1. מחממים בסיר גדול את השמן. מוסיפים את הבצל, השום והפלפלים ומאדים 10 דקות, בוחשים מדי פעם.
- 2. מוסיפים את הבשר, הקבנוס והעגבניות ומאדים 10 דקות.
- 3. מוסיפים את התבלינים והמרק הצח, מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כשעתיים.
- 4. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים חצי שעה נוספת. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים חם.