וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק ירקות ים תיכוני

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה

ירקות. ShutterStock
ירקות

מצרכים למתכון

  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 חציל קטן חתוך לקוביות קטנות
  • 1 זוקיני ירוק או צהוב חתוך לקוביות
  • 1 פלפל כתום חתוך לקוביות
  • 1-2 פלפלים חריפים
  • 2 ק"ג עגבניות מקולפות ומרוסקות
  • 10 עגבניות מיובשות חתוכות גס
  • כמה גבעולי טימין (העלים בלבד)
  • חופן עלי בזיליקום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/3 כוס יין לבן
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כוסות מרק ירקות מסונן או מים

אופן ההכנה

  • 1. מזהיבים בשמן זית את הבצל. מוסיפים את השום, החציל, הזוקיני והפלפלים ומטגנים עד שכל הירקות זהובים. בוחשים מדי פעם.
  • 2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, העגבניות המיובשות, המרק (או המים) הטימין, הבזיליקום, המלח והפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • 3. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ30 דקות.
  • 4. מצננים היטב.
  • 5. מגישים קר עם נגיעה של חומץ בלסמי משובח, פיסה קטנה של טוסט וגבינת עזים משובחת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully