מרק ירקות ים תיכוני
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 בצל סגול קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 חציל קטן חתוך לקוביות קטנות
- 1 זוקיני ירוק או צהוב חתוך לקוביות
- 1 פלפל כתום חתוך לקוביות
- 1-2 פלפלים חריפים
- 2 ק"ג עגבניות מקולפות ומרוסקות
- 10 עגבניות מיובשות חתוכות גס
- כמה גבעולי טימין (העלים בלבד)
- חופן עלי בזיליקום
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- מיץ מחצי לימון
- 1/3 כוס יין לבן
- 3 כפות שמן זית
- 2 כוסות מרק ירקות מסונן או מים
אופן ההכנה
- 1. מזהיבים בשמן זית את הבצל. מוסיפים את השום, החציל, הזוקיני והפלפלים ומטגנים עד שכל הירקות זהובים. בוחשים מדי פעם.
- 2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, העגבניות המיובשות, המרק (או המים) הטימין, הבזיליקום, המלח והפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- 3. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ30 דקות.
- 4. מצננים היטב.
- 5. מגישים קר עם נגיעה של חומץ בלסמי משובח, פיסה קטנה של טוסט וגבינת עזים משובחת.