פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק ירקות ים תיכוני

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      ירקות (ShutterStock)
      ירקות (ShutterStock)

      מצרכים

      • 1 בצל סגול קצוץ דק
      • 2 שיני שום כתושות
      • 1 חציל קטן חתוך לקוביות קטנות
      • 1 זוקיני ירוק או צהוב חתוך לקוביות
      • 1 פלפל כתום חתוך לקוביות
      • 1-2 פלפלים חריפים
      • 2 ק"ג עגבניות מקולפות ומרוסקות
      • 10 עגבניות מיובשות חתוכות גס
      • כמה גבעולי טימין (העלים בלבד)
      • חופן עלי בזיליקום
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • מיץ מחצי לימון
      • 1/3 כוס יין לבן
      • 3 כפות שמן זית
      • 2 כוסות מרק ירקות מסונן או מים

      אופן ההכנה

      • 1. מזהיבים בשמן זית את הבצל. מוסיפים את השום, החציל, הזוקיני והפלפלים ומטגנים עד שכל הירקות זהובים. בוחשים מדי פעם.
      • 2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, העגבניות המיובשות, המרק (או המים) הטימין, הבזיליקום, המלח והפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
      • 3. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ30 דקות.
      • 4. מצננים היטב.
      • 5. מגישים קר עם נגיעה של חומץ בלסמי משובח, פיסה קטנה של טוסט וגבינת עזים משובחת.

      עוד מתכוני מרקים

      מרק ירקות ים תיכוני
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -