מתכונים חמים

מרק יוגורט וחצילים

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מרק חציל ויוגורט ( דנה שיין ) (צילום: מערכת וואלה!)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 ליטר יוגורט (מומלץ עזים)
  • 1 חציל בינוני
  • 1 לימון סחוט
  • 2-3 כפות שמן זית איכותי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • להגשה: צנוברים קלויים, כמה טיפות שמן זית, מלח גס
  • תוספת מדהימה נוספת (בהשראת מוטיב חוזר של חיים כהן) – פיסות פיתה חתוכות עם שמן זית, זעתר טרי קצוץ ושן שום כתושה – מערבבים הכול, קולים בתנור או מטגנים במחבת.
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום גבוה, 220 מעלות.
  • 2. קולים את החציל בשלמותו עד שקליפתו משחירה והוא מתרכך.
  • 3. חוצים אותו לאורכו ומרוקנים את התוכן. מועכים במזלג.
  • 4. מערבבים בקערה את היוגורט עם שמן הזית, הלימון המלח והפלפל.
  • 5. מוסיפים את מחית החציל לתערובת היוגורט.
  • 6. מעבירים לקעריות הגשה ומעטרים בצנוברים קלויים, כמה טיפות של שמן זית ומלח גס.
  • גיוון – במקום חציל אפשר לקלות קישואים ולהחליף את הזעתר בנענע.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully