מרק יוגורט וחצילים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ליטר יוגורט (מומלץ עזים)
- 1 חציל בינוני
- 1 לימון סחוט
- 2-3 כפות שמן זית איכותי
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- להגשה: צנוברים קלויים, כמה טיפות שמן זית, מלח גס
- תוספת מדהימה נוספת (בהשראת מוטיב חוזר של חיים כהן) פיסות פיתה חתוכות עם שמן זית, זעתר טרי קצוץ ושן שום כתושה מערבבים הכול, קולים בתנור או מטגנים במחבת.
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום גבוה, 220 מעלות.
- 2. קולים את החציל בשלמותו עד שקליפתו משחירה והוא מתרכך.
- 3. חוצים אותו לאורכו ומרוקנים את התוכן. מועכים במזלג.
- 4. מערבבים בקערה את היוגורט עם שמן הזית, הלימון המלח והפלפל.
- 5. מוסיפים את מחית החציל לתערובת היוגורט.
- 6. מעבירים לקעריות הגשה ומעטרים בצנוברים קלויים, כמה טיפות של שמן זית ומלח גס.
- גיוון במקום חציל אפשר לקלות קישואים ולהחליף את הזעתר בנענע.