וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק קרם חצילים קלויים וגבינת עיזים של "תמוז"

מתכון מאת: מערכת וואלה

מרק קרם חצילים קלויים של תמוז. מערכת וואלה
מרק קרם חצילים קלויים של תמוז

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-5 מנות:
  • 3 גזרים קלופים
  • 5 בצלים
  • 1 כרישה
  • 10 חצילים
  • ½ ליטר חלב
  • ½ ליטר שמנת מתוקה
  • ½ ליטר מים

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הירקות לקוביות בעובי 5 ס"מ.
  • 2. בעזרת מזלג מחוררים את החצילים (הדבר מונע את התפוצצותם) וקולים על להבת כיריים עד שהם מתרככים. פותחים את החציל לאורכו ומרוקנים את תוכנו.
  • 3. מכסים את הירקות לאחר שאודו בשמן זית, שמנת חלב ומים, מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב כל כמה דקות.
  • 4. כשהגזר מתרכך, מוסיפים את תוכן החציל ומבשלים ביחד עם הירקות עוד 15 דקות.
  • 5. טוחנים את הכל יחד ומתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם.
  • להגשה:
  • מוזגים לצלחת מרק את מרק החצילים מעטרים בחתיכת גבינת פרומעז, זרעי עגבניה ועלי טימין.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully