- 1. חותכים את הירקות לקוביות בעובי 5 ס"מ.
-
- 2. בעזרת מזלג מחוררים את החצילים (הדבר מונע את התפוצצותם) וקולים על להבת כיריים עד שהם מתרככים. פותחים את החציל לאורכו ומרוקנים את תוכנו.
-
- 3. מכסים את הירקות לאחר שאודו בשמן זית, שמנת חלב ומים, מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב כל כמה דקות.
-
- 4. כשהגזר מתרכך, מוסיפים את תוכן החציל ומבשלים ביחד עם הירקות עוד 15 דקות.
-
- 5. טוחנים את הכל יחד ומתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם.
-
- להגשה:
- מוזגים לצלחת מרק את מרק החצילים מעטרים בחתיכת גבינת פרומעז, זרעי עגבניה ועלי טימין.