שקשוקה חצילים שרופים

יש הרבה דרכים להכין שקשוקה, אבל לאבי ביטון, השף של מסעדת "אדורה" שבתל אביב יש דרך מוצלחת במיוחד: פשוט מוסיפים חצילים שרופים וגבינת המאירי, והחיים פתאום נראים טוב יותר.

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
שקשוקה חצילים באדורה. נועה ארשטיין,
שקשוקה חצילים באדורה(צילום: נועה ארשטיין)

מצרכים

  • ל-4 סועדים:
  • 6 ביצים
  • 1 חציל בינוני חתוך לקוביות
  • 3 עגבניות בשלות מאוד וקצוצות דק
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 6 כפות שמן זית
  • 3/4 כוס מים
  • 5 שיני שום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 200 גרם גבינת המאירי (אפשר להחליף בגבינה מלוחה אחרת כמו פטה או בולגרית)

אופן ההכנה

  • 1. במחבת רחבה, מטגנים את הבצל והחצילים בשמן הזית עד לשקיפות.
  • 2. מוסיפים את השום, מטגנים כ-2 דקות ומוסיפים את העגבניות.
  • 3. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה.
  • 4. מוסיפים את הביצים, מכסים ומבשלים עד לדרגת העשייה הרצויה.
  • 5. מפוררים את גבינת המאירי ומפזרים מעל השקשוקה המוכנה.
  • 6. מגישים מיד, מומלץ עם יוגורט וחלה טרייה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully