שקשוקה חצילים שרופים
יש הרבה דרכים להכין שקשוקה, אבל לאבי ביטון, השף של מסעדת "אדורה" שבתל אביב יש דרך מוצלחת במיוחד: פשוט מוסיפים חצילים שרופים וגבינת המאירי, והחיים פתאום נראים טוב יותר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 סועדים:
- 6 ביצים
- 1 חציל בינוני חתוך לקוביות
- 3 עגבניות בשלות מאוד וקצוצות דק
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 6 כפות שמן זית
- 3/4 כוס מים
- 5 שיני שום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- 200 גרם גבינת המאירי (אפשר להחליף בגבינה מלוחה אחרת כמו פטה או בולגרית)
אופן ההכנה
- 1. במחבת רחבה, מטגנים את הבצל והחצילים בשמן הזית עד לשקיפות.
- 2. מוסיפים את השום, מטגנים כ-2 דקות ומוסיפים את העגבניות.
- 3. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה.
- 4. מוסיפים את הביצים, מכסים ומבשלים עד לדרגת העשייה הרצויה.
- 5. מפוררים את גבינת המאירי ומפזרים מעל השקשוקה המוכנה.
- 6. מגישים מיד, מומלץ עם יוגורט וחלה טרייה.