- 1. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בה שום, בצל וצ'ילי 4-3 דקות לריכוך והזהבה קלה.
-
- 2. מוסיפים את השומר ומטגנים עוד 3 דקות.
-
- 3. מוסיפים עגבניות, מתבלים, מכסים ומבשלים 15-10 דקות או עד שהרוטב טעים וסמיך (הרבה יותר מאשר בשקשוקה רגילה). אם הרוטב חמצמץ מוסיפים מעט סוכר או משתמשים בפטנט האיטלקי שלי.
-
- 4. מרוצים מהרוטב? יוצרים גומות ברוטב ולתוכן מוסיפים את הביצים.
-
- 5. פטנט להפחתת החמיצות: בדרך כלל מוסיפים מעט סוכר כדי לאזן את החמיצות הטבעית של העגבניות. אבל איטלקים משתמשים בפטנט אחר קמצוץ של אבקת סודה לשתייה שמתסיסה את הרוטב ומרגיעה את החמיצות.
-
- 6. אופציה להוספה: מוסיפים לרוטב 2 נקניקיות מרגז פרוסות בשלב הוספת השומר או כדורי מוצרלה לצד או במקום הביצים.