כריך הודו עסיסי עם סלט אבוקדו ורוקט
כריך עם ערימה נאה של סלט אבוקדו, פסטרמה, עגבניות, בצל ועלי רוקט
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: 3 כריכים
- מצרכים:
- 3 לחמניות קשר או לחמניות אחרות בגודל דומה
- 200-300 גרם פסטרמה הודו ביתית, פרוסה
- 1-2 יחידות אבוקדו בשל
- 1-2 כפית מיץ לימון
- מלח ופלפל שחור גרוס
- חופן קטן עלים טריים (למשל תרד, רוקט או בייבי)
- 1 עגבנייה גדולה, פרוסה דק
- 1/4 בצל סגול, פרוס דק (רשות)
אופן ההכנה
- 1. חוצים את האבוקדו לאורך, מוציאים את הגלעין ומפרידים בעזרת כף את הבשר מהקליפה לתוך קערה גדולה.
- 2. מועכים לממרח גס בעזרת מזלג ומתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון לפי הטעם.
- 3. להרכבת הכריך, חוצים את הלחמניות.
- בתחתית כל לחמנייה מניחים ערימה נאה של סלט האבוקדו, מעל את הפסטרמה, העגבניות, הבצל (אם משתמשים) והעלים ומגישים מיד.