מתכונים חמים

אצבעות הודו בבלילת בירה

דייויד לוי, שף מסעדת "אוונגרד" מגיש מנת פאבים אולטימטיבית. מוגשת הכי טוב עם שישיית בירה קרה ואיכותית במיוחד, שתלווה את האירוע.

מתכון מאת: דייוויד לוי, מערכת וואלה!
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

אצבעות הודו בציפוי בלילת בירה (צילום: דנה מאירזון)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבלילה:
  • 1 ביצה גדולה
  • 100 גרם קמח
  • 100 מ"ל חלב
  • 100 מ"ל בירה בהירה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל לבן טחן דק
  • לציפוי:
  • 2 כוסות פצפוצי אורז (או קורנפלקס שבור)
  • 1 כפית גרגרי כוסברה
  • גרידה מלימון
  • 24 אצבעות הודו (שניצל פרוס לרצועות ברוחב 1 ס"מ וגובה 1 ס"מ)
  • שמן לטיגון
  • 1 כוס קמח לקימוח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את כל חומרי הבלילה בקערה עמוקה וטורפים במשך 3 דקות ביד עד לקבלת בלילה אחידה וללא גושים.
  • 2. את פצפוצי האורז מניחים על צלחת עמוקה/תבנית ומתבלים בגרגרי הכוסברה וגרידת הלימון.
  • 3. מחממים את השמן לחום בינוני בסיר עמוק ורחב בגובה של 3 ס"מ.
  • 4. מקמחים את אצבעות ההודו, מעבירים לבלילת הבירה וטובלים בפצפוצי האורז. מעבירים לסיר עם השמן החם.
  • 5. מטגנים עד להזהבה במשך 3-4 דקות, מעבירים לנייר סופג.
  • 6. מגישים מיד בצלחת הגשה עם מבחר רטבים לפי הטעם, ופותחים בירה שתלווה את הארוחה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully