אצבעות הודו בבלילת בירה
דייויד לוי, שף מסעדת "אוונגרד" מגיש מנת פאבים אולטימטיבית. מוגשת הכי טוב עם שישיית בירה קרה ואיכותית במיוחד, שתלווה את האירוע.
אצבעות הודו בציפוי בלילת בירה (צילום: דנה מאירזון)
מחשבון המרות
- לבלילה:
- 1 ביצה גדולה
- 100 גרם קמח
- 100 מ"ל חלב
- 100 מ"ל בירה בהירה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל לבן טחן דק
- לציפוי:
- 2 כוסות פצפוצי אורז (או קורנפלקס שבור)
- 1 כפית גרגרי כוסברה
- גרידה מלימון
- 24 אצבעות הודו (שניצל פרוס לרצועות ברוחב 1 ס"מ וגובה 1 ס"מ)
- שמן לטיגון
- 1 כוס קמח לקימוח
- 1. מניחים את כל חומרי הבלילה בקערה עמוקה וטורפים במשך 3 דקות ביד עד לקבלת בלילה אחידה וללא גושים.
- 2. את פצפוצי האורז מניחים על צלחת עמוקה/תבנית ומתבלים בגרגרי הכוסברה וגרידת הלימון.
- 3. מחממים את השמן לחום בינוני בסיר עמוק ורחב בגובה של 3 ס"מ.
- 4. מקמחים את אצבעות ההודו, מעבירים לבלילת הבירה וטובלים בפצפוצי האורז. מעבירים לסיר עם השמן החם.
- 5. מטגנים עד להזהבה במשך 3-4 דקות, מעבירים לנייר סופג.
- 6. מגישים מיד בצלחת הגשה עם מבחר רטבים לפי הטעם, ופותחים בירה שתלווה את הארוחה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה