אצבעות הודו בבלילת בירה
דייויד לוי, שף מסעדת "אוונגרד" מגיש מנת פאבים אולטימטיבית. מוגשת הכי טוב עם שישיית בירה קרה ואיכותית במיוחד, שתלווה את האירוע.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבלילה:
- 1 ביצה גדולה
- 100 גרם קמח
- 100 מ"ל חלב
- 100 מ"ל בירה בהירה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל לבן טחן דק
- לציפוי:
- 2 כוסות פצפוצי אורז (או קורנפלקס שבור)
- 1 כפית גרגרי כוסברה
- גרידה מלימון
- 24 אצבעות הודו (שניצל פרוס לרצועות ברוחב 1 ס"מ וגובה 1 ס"מ)
- שמן לטיגון
- 1 כוס קמח לקימוח
אופן ההכנה
- 1. מניחים את כל חומרי הבלילה בקערה עמוקה וטורפים במשך 3 דקות ביד עד לקבלת בלילה אחידה וללא גושים.
- 2. את פצפוצי האורז מניחים על צלחת עמוקה/תבנית ומתבלים בגרגרי הכוסברה וגרידת הלימון.
- 3. מחממים את השמן לחום בינוני בסיר עמוק ורחב בגובה של 3 ס"מ.
- 4. מקמחים את אצבעות ההודו, מעבירים לבלילת הבירה וטובלים בפצפוצי האורז. מעבירים לסיר עם השמן החם.
- 5. מטגנים עד להזהבה במשך 3-4 דקות, מעבירים לנייר סופג.
- 6. מגישים מיד בצלחת הגשה עם מבחר רטבים לפי הטעם, ופותחים בירה שתלווה את הארוחה.